Zoeken
Menu
"Fibaro-woningen" krijgen onderhoud op afstand Beeld: Fibaro

Het Poolse Fibaro, leverancier van een modulair huisautomatiseringssysteem, heeft haar dienstenpakket uitgebreid met een app voor smart home installateurs. Volgens Fibaro is de app de eerste in zijn soort in de markt.

Toen Fibaro in 2010 werd opgericht, was het doel om smart homes te voorzien van een modulair systeem dat niet alleen van hoogstaande kwaliteit zou zijn, maar het moest ook een uniek design hebben. De ontwikkeling is zeer snel gegaan en inmiddels is het Fibaro systeem wereldwijd in 6 continenten en in meer dan 100 landen verkrijgbaar.

Installer App

Apps voor diverse toepassingen

De meest recente uitbreiding op het systeem is de Fibaro Installer App. Een app beschikbaar voor iOS en Android, die de installateur in staat stelt het systeem van zijn klant op afstand te onderhouden. Groot voordeel is dat eventuele storingen direct kunnen worden aangepakt, zonder dat eerst een afspraak voor een bezoek aan huis gemaakt hoeft te worden. De app waarschuwt de installateur als er een bedreiging wordt gedetecteerd. Daardoor kan in veel gevallen een storing worden voorkomen.

Alleen voor Fibaro-installateurs

Alleen gecertificeerde Fibaro installateurs krijgen toegang tot de app, die in drie talen beschikbaar is (Pools, Engels en Duits). Met de applicatie kan een installateur op twee veilige manieren toegang krijgen tot een Fibaro systeem. De eerste toegangsoptie is om het systeem te bewaken, monitoren en basis onderhoud uit te voeren. Daarnaast biedt de applicatie beperkte “remote access” toegang tot het Fibaro systeem, de toegang is beperkt tot maximaal 24 uur. De toegang tot de Home Center kan op elk moment door een gebruiker worden herroepen. Hoe je Fibaro-installateur kan worden, kun je vinden op de website van Fibaro Benelux.


Ook interessant