Zoeken
Menu
FIBARO presenteert hub voor lichtere smart home gebruikers

De hub functioneert als basis in een smart home omgeving, het brein waar alle apparaten gecombineerd worden om veiligheid, comfort, huishoudelijke apparaten en verlichting te automatiseren.

Met de Home Center 3 Lite behoort het automatiseren van een appartement of middelgroot huis (tot 100m2) tot de mogelijkheden. De Home Center 3 Lite is ontworpen om feilloos te werken met maximaal 40 Z-Wave producten en werkt tevens met LAN geïntegreerde apparaten. De krachtige FIBARO Home Center 3 heeft nu een instapmodel om lichtere gebruikers ook de beste smart home ervaring te bieden. 

FIBARO heeft zich volledig ingezet om een eenvoudige en intuïtieve smart home hub te ontwikkelen voor stabiele automatisering en intelligent beheer van appartementen en middelgrote woningen. 

Net als bij de uitgebreide versie (Home Center 3) is de smart home hub uitgerust met ingebouwde antennes en is er geen bekabelde verbinding met de router nodig. WiFi doet  zijn werk. Bovendien bevat de intuïtieve software een eenvoudige installatie wizard om de eerste automatiseringen te creëren. 

De taalbibliotheek van de Home Center 3 Lite bevat meer dan 10 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits, Frans, Pools en Spaans. 

Z-Wave

De Home Center 3 Lite werkt met het populaire Z-Wave protocol om apparaten te integreren van andere fabrikanten. Het Z-Wave protocol is één van de meest beveiligde protocollen voor een smart home omgeving.  In combinatie met de Nice BiDi Z-Wave adapter biedt de hub de mogelijkheid om gemotoriseerde garage- en toegangspoorten van Nice te automatiseren binnen het FIBARO systeem.

Gecodeerde datatransmissie (zowel in lokale- als externe verbindingen) maakt het smart home systeem zeer veilig. Tegelijkertijd geeft het gebruik van sterke, kwalitatief hoogwaardige componenten de hub de mogelijkheid om lokaal te functioneren, een verbinding met de cloud is niet vereist. De meeste functies werken zonder de cloud. Er is dus geen risico dat het alarmsysteem niet werkt wanneer de internetprovider een storing heeft of bezig is met periodiek onderhoud. Gebruikers die in een nieuwbouwwoning gaan wonen hebben lokaal toegang tot automatiseringen zoals bewegingsdetectie, overstromingsdetectie, rolluik besturing en licht regeling. Op het moment dat het internet actief wordt, is het systeem volledig operationeel en kunnen de verbonden apparaten op afstand overal ter wereld bediend worden.

Home Center 3 Lite is gecertificeerd door het onafhankelijke VDE Test en Certificeringsinstituut en heeft een VDE certificering, CB certificaat voor elektrische veiligheid en voldoet aan de RED-richtlijn.


Ook interessant