Zoeken
Menu
Elektronische toegangscontrole  in toenemende mate draadloos

Elektronische toegangscontrole is in toenemende mate een draadloze technologie. Zelfs na een jaar waarin investeringen op lange termijn zijn uitgesteld of ingeperkt, wordt in onderzoek van Assa Abloy geconstateerd dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van draadloze sloten en toegangssystemen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat 37% van de eindgebruikers draadloze sloten inzet als onderdeel van hun toegangscontroleoplossing. In het onderzoeksrapport van 2014 was dit percentage slechts 23%.

Het rapport, dat is opgesteld door IFSEC Global, ASSA ABLOY Opening Solutions en Omdia analisten onthult recente marktgegevens die afkomstig zijn uit een onderzoek dat eind 2020 is uitgevoerd. De respondenten bestaan uit 400 beveiligingsprofessionals uit Europa en ver daarbuiten. Het betreft eindgebruikers, installateurs, integrators en consultants. De respondenten zijn werkzaam bij zowel grote bedrijven als kleine tot middelgrote organisaties in het onderwijs, de gezondheidszorg, de industrie en infrastructuur, (detail)handel, het bankwezen en andere sectoren.

Roadmap

"Van OEM's en integrators tot installateurs en eindgebruikers; voor iedereen die betrokken is bij de aan- of verkoop van toegangscontrole zijn de nieuwe gegevens en analyses binnen dit marktrapport interessant”, zegt Russell Wagstaff - Platform Director bij ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. "Naast inzichten in de markt voor draadloze toegangscontrole vandaag de dag, bevat het Wireless Access Control Report 2021 een roadmap voor de nabije toekomst".

In het rapport wordt ook gekeken naar de drijvende krachten achter de snelle invoering van mobiele toegangstechnologieën door de markt. Onderzoeksgegevens laten zien dat gemak de grootste drijfveer is; zowel voor systeemgebruikers als voor facilitair managers. Bijna de helft (47%) is het ermee eens dat mobiele referenties (virtuele sleutels) flexibeler zijn dan fysieke referenties, zoals sleutels, magneetpassen en druppels. Daarnaast is 36% van mening dat het op elk gewenst moment bijwerken van toegangsrechten van werknemers eenvoudiger wordt door mobiele referenties.

Cruciaal

Meer dan 90% van de respondenten bevestigde nogmaals de cruciale rol van toegangscontrole voor de integratie van gebouwbeheerfuncties. Meer dan de helft van de respondenten geeft prioriteit aan de integratie van elektronische toegangssystemen met CCTV-, alarm- en bezoekersmanagementsystemen. In de praktijk staat verdere integratie van systemen voor veel organisaties echter nog steeds op de ‘to do lijst’. Het rapport verklaart waarom en benadrukt de belangrijkste factoren die bedrijven weerhouden van een diepere en slimmere integratie van gebouwfuncties.

"Schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenefficiëntie én gemak vormen binnen een toegangscontrole-ecosysteem in 2021 belangrijke factoren", voegt Russell Wagstaff toe.

Het rapport is gratis te downloaden via https://www.assaabloy.nl/wac-rapport

Ook interessant