Zoeken
Menu

Met de introductie van haar airConnect™ technologie, geeft Crestron een nieuwe betekenis aan de term “persoonlijke ruimte”.

Op basis van Near Field Communication (NFC) technologie, maakt airConnect het mogelijk voor Crestrongebruikers om persoonlijke instellingen te activeren op een kamer-tot-kamer basis. Op die manier worden de instellingen voor verlichting, temperatuur, zonnewering, entertainmentsystemen en andere apparaten die op het besturingssysteem zijn aangesloten, geactiveerd zodra de smartphone zich in de buurt van de speciaal geprogrammeerde NFC-tag bevindt. De flinterdunne tags zijn ongeveer 2,5 cm2 groot en kunnen makkelijk ingebed worden op handige en meerdere locaties, zoals achter knoppenpanelen, dimmers en schakelaars.

Near Field Communication is een vorm van contactloze communicatie tussen apparaten zoals smartphones of tablets. Als het apparaat in de buurt is van de NFC-tag, zorgt contactloze communicatie ervoor dat de gebruiker zijn smartphone kan gebruiken om informatie te verzenden, zonder dat hij zijn apparaat moet aansluiten of verschillende stappen moet doorlopen om de verbinding op te zetten.

Crestron airConnect maakt het ook mogelijk om onmiddellijk te weten wie een gebruiker is, waar hij zich bevindt, en welk apparaat hij gebruikt. Zo onderneemt airConnect meteen actie, en maakt het mogelijk om verschillende dingen te besturen die vroeger niet mogelijk waren. Eigenaars kunnen, in de buurt van de NFC-tag, hun persoonlijke besturingsinstellingen beheren, zoals muziekinstellingen, verlichtingsniveaus, de kamertemperatuur, de positie van de zonnewering, en veel meer.

“Met weinig aanvullende programmering en eenvoudige aanpassingen aan de huidige procedures, zijn Crestron integrators in staat om de besturing te personaliseren op basis van de NFC technologie”, aldus Robin van Meeuwen, vicepresident sales en marketing van Crestron International. “Bij bestaande klanten zorgt het implementeren van airConnect niet voor een totale herprogrammering van het systeem. Alleen de NFC-tags moeten geprogrammeerd worden, iets wat maar een paar minuten tijd kost. De eigenaar kan zelf makkelijk zijn eigen instellingen programmeren op zijn mobiel toestel.”

Veel mobiele toestellen van Android® zijn al uitgerust met NFC. Zodra Apple® haar toestellen uitrust met NFC, zal Crestron ook ondersteuning bieden voor iPhone® en iPad®.

“We personaliseren de thuisbeleving, niet alleen voor elk project, maar nu ook voor elk gezinslid.’, zegt van Meeuwen. “AirConnect herkent wie het systeem gebruikt, en levert op magische wijze wat je wilt, wanneer je het wilt.”

Ook interessant