Zoeken
Menu

Tijdens de Provada, het jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche in de Amsterdamse RAI, hebben Maarten van Duijn (directeur Vastgoed) namens Heijmans en Jaap van den Bent (vice-president) met Eric Karsemakers (general manager) namens ABB een overeenkomst getekend om intensief samen te werken op het gebied van huisautomatisering. Beide partijen zien volop kansen en mogelijkheden om gezamenlijk meerwaarde te creëren voor structurele toepassingen van huisautomatisering in nieuwbouwwoningen. Een concreet resultaat hiervan is vanaf 1 juli zichtbaar in een van de pilot projecten zoals Living Industria.

“Met deze overeenkomst onderstrepen we dat we samen een stap vooruit zetten om het elektronisch gemak van deze tijd ook standaard in onze huizen een plek te geven”, aldus Maarten van Duijn. “Daarbij leggen we de focus op elke fase in het bouwproces. Van initiatie en engineering tot en met verkoop, uitvoering en after sales”, licht Jaap van den Bent nader toe. Eric Karsemakers vult aan: “We gaan nauw samenwerken om woningen standaard slimmer te maken met huisautomatisering. Dat zal overigens niet alleen op het gebied van producten en oplossingen zijn, maar ook op het gebied van installatie en communicatie.”

Huidige markt vraagt om slimme oplossingen in woningen

ABB introduceerde met Busch-Jaeger vorig jaar het nieuwe huisbesturingssysteem Busch-free@home®. Dit nieuwe domoticasysteem voor het middensegment in de markt, maakt van een huis een intelligente omgeving. Jaloezieën, licht, verwarming en zelfs deurcommunicatie zijn met één druk op de knop te bedienen. In verschillende pilotprojecten wordt een en ander al toegepast. Een voorbeeld is het project Living Industria, waarin een aantal huizen standaard beschikt over een compleet basispakket, dat naar behoefte verder is uit te breiden met meerdere functionaliteiten. Favoriete instellingen zijn te kiezen met een slimme schakelaar op de wand of (op afstand) met tablet of smartphone. Intuïtief, praktisch, comfortabel en energie-efficiënt. Zo beschikken gebruikers standaard over de vele voordelen van domotica.

Synergie

Heijmans richt zich in Nederland op gebiedsontwikkeling van zowel grootschalige als kleinere projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden en is daarbij actief als initiator, ontwikkelaar, verkoper en bouwer van voornamelijk woningen. De activiteiten omvatten primair nieuwbouw, maar ook herstel, verbouw en renovatie van huizen. ABB in de Benelux is de lokale vertegenwoordiging van het wereldomvattende ABB-concern. ABB is marktleider op het gebied van energie- en automatiseringstechnologieën, waardoor klanten hun prestaties kunnen verbeteren met gelijktijdige vermindering van de belasting voor het milieu. Busch-Jaeger, marktleider op het gebied van installatietechniek, is onderdeel van de ABB-groep met onder meer geavanceerde elektronische producten voor gebouwenautomatisering.

Ook interessant