Zoeken
Menu
Camera van Somfy houdt oogje in het zeil Foto: Shutterstock

De camera van Nest krijgt er een geduchte tegenstander bij. Somfy komt namelijk met de Somfy One, een all-in-one alarmsysteem. Het domoticaproduct van Somfy heeft een HD-camera, kan beweging waarnemen en is uitgerust met een sirene.

Zoals de meeste domotica-producten is de Somfy One verbonden met een app zodat de gebruiker op afstand kan meekijken en het product in- of uitschakelen. Somfy wil met de Somfy One een volledig pakket aanbieden zodat de gebruiker met een gerust hart het huis uit kan. De camera is full HD en de sirene kan tot 90 DB halen. Ook is het pakket uitgerust met een privacy shutter. “Om je privacy te beschermen, gaat de gemotoriseerde afsluiter van je Somfy One automatisch dicht als je thuiskomt, en weer open als je weggaat. En vanuit de app kun je de afsluiter openen en sluiten wanneer je maar wilt.”

Sirene en melding via de app

Op het moment dat er beweging wordt waargenomen, door middel van de bewegingssensor, zal de sirene loeien. Ook wordt er een push-bericht verstuurd naar de mobiele telefoon van de gebruiker. De camera neemt vervolgens tien seconden op en stuurt die beelden via de app. Het beeldmateriaal wordt tot 24 uur opgeslagen op een speciale Somfy-cloud. De installatie heeft weinig voeten in de aarde, want het systeem is plug-and-play en is aangesloten op het stopcontact.

Sensordetectie

Omdat je als gebruiker niet bij elk blaadje dat valt een melding wilt ontvangen, is de sensordetectie zo ingericht dat alleen grotere objecten of personen de sirene laten afgaan. “Het selectieve detectie kun je instellen welke zones je wel en niet wilt beveiligen. En je huisdieren? Met de slimme bewegingsdetector kunnen dieren tot 25 kilo vrolijk door het beeld rennen en springen zonder dat het alarm afgaat.” Net zoals bij de Nest Next IQ kan de gebruiker via een ingebouwde microfoon en luidspreker communiceren via de camera.

Ook interessant