Zoeken
Menu
Bedien 3 installaties met 1 Climate Control App Tekst en afbeelding: Vasco

Vasco Group uit Dilsen, België introduceert in Nederland de Climate Control App (CCA): de gratis applicatie voor smartphones en tablets waarmee gebruikers radiatoren, vloerverwarming en ventilatie van Vasco thuis en op afstand kunnen bedienen.

Vasco is de eerste fabrikant die gebruikers deze drie installaties met één app laat bedienen. Hiermee wordt een gebruiksvriendelijker en goedkoper alternatief voor domotica-oplossingen geboden. Gebruikers hebben met de app altijd volledige regie over comfort en energieverbruik doordat ze realtime de gewenste temperatuur en ventilatiestand kunnen regelen. 

4 Dagprogramma's

De CCA heeft vier voorgeprogrammeerde dagprogramma’s: Opstaan, Weg, Thuis en Slapen. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf programma’s te personaliseren. ‘Om 6.30 uur heeft Climate Control de eetkeuken verwarmd tot 21 graden en staat de ventilatie-unit op stand 2’, geeft Patrick Van Beeck, product manager ventilation & surface heating/cooling bij Vasco Group, als voorbeeld. ‘Wanneer je ’s ochtends het huis verlaat, schakelt het systeem terug naar een lagere temperatuur om deze aan het eind van de werkdag weer op te voeren naar 21 graden. Verwacht je eerder thuis te komen, dan kun je dat met de app wijzigen.’ 

Tot 8 temperatuurzones

Climate Control is een slimme klimaatregeling die de verwarmingssnelheid aanpast op basis van de actuele lokale buitentemperatuur en historische metingen. Ongeacht de buitentemperatuur of het seizoen wordt dus de gewenste binnentemperatuur op het juiste moment behaald. ‘Die buitentemperatuur krijgt het systeem door van een online weerplatform’, licht Van Beeck toe. De app kan gekoppeld worden tot 8 temperatuurzones en 1 centrale ventilatie-unit. Dankzij de gebruiksvriendelijke installatie is klimaatbeheersing met de Climate Control App een eenvoudig en geschikt alternatief voor de complexere domotica-systemen. 

Plug and play

‘De Climate Control App is een plug and play-oplossing: gebruikers downloaden de app en verbinden die met de Vasco Gateway. Dit apparaatje verzorgt de communicatie tussen de app en de Vasco-installatie. De Vasco RF (radiofrequente) regelsystemen zijn nodig om compatibel te zijn met de Vasco Gateway. Deze onderdelen zijn meestal geïnstalleerd door de Vasco installateur’, legt Van Beeck uit. ‘Je downloadt de app, koppelt die aan de Gateway en je bent klaar. Plug en play.’

Indien de woning met radiatoren verwarmd wordt, zijn Vasco RF radiatorthermostaatknoppen nodig. Bij een vloerverwarmingssysteem zijn een Vasco zoneregelaar en kamerthermostaat nodig. Geschikte ventilatiesystemen zijn types T, DII en C400RF. De Climate Control App is gratis beschikbaar voor smartphones en tablets met IOS- en Android-besturing.

Ook interessant