Zoeken
Menu
Altijd weten wat er thuis gebeurt geeft consumenten comfort Foto: persbericht Honeywell

Domotica speelt een steeds grotere rol in Nederlandse huishoudens. Daar spelen veel bedrijven op in, maar ook installateurs kunnen er de vruchten van plukken. Het nieuwe product van Lyric is hier een voorbeeld van. Doordat de mogelijkheden om verschillende domoticaproducten te koppelen steeds groter worden, kan de installateur meer producten adviseren en verkopen aan de consument.

De Lyric C1 is de nieuwe toevoeging aan het domotica assortiment van Honeywell. De wifi beveiligingscamera zorgt voor meer comfort en veiligheid aan de consument, maar kan ook zorgen voor kostenbesparing. “De C1 beschikt over slimme geluidsdetectie, waardoor de camera het alarm van rook- en koolmonoxiemelders herkent en hierbij direct een notificatie kan versturen”, legt Honeywel uit. “De ingebouwde luidspreker maakt ook tweewegcommunicatie mogelijk.”

High-definition-beeld

De brede kijkhoek en de live high-definition-beeld van de ruimte geeft de gebruiker een goed zicht op de situatie in de ruimte waar de camera is geïnstalleerd. Ook wanneer het donker is, zorgt het nachtzicht voor een duidelijk beeld en registreert de camera ongebruikelijke bewegingen. De gebruiker krijgt een melding via een speciale app wanneer er ongebruikelijke bewegingen worden vastgesteld. “Er zijn twee aanpasbare waarschuwingszones, om beweging op de achtergrond, zoals dat van een ventilator, te negeren en zo vals alarm te voorkomen. Ook is het mogelijk om juist te focussen op een risicovol gedeelte, zoals de achterdeur.”

Video in de cloud

Beelden worden 24 uur lang gratis en veilig opgeslagen in de cloud. Vanuit die plek kunnen ze worden gedownload of bekeken. Ook heeft de C1 een intern geheugen van 8 GB. “Alle beelden zijn beveiligd door 265-bit end-to-end versleuteling.” Doordat de camera op het netstroom werkt, zijn batterijen niet nodig.

Heeft u als eens gekeken naar …

Lyric kwam eerder met de Lyric T6 programmeerbare thermostaat en de Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector. Deze producten kunnen met elkaar communiceren en worden bediend met dezelfde app. Doordat de producten van dezelfde fabrikant zijn, is het voor de installateur eenvoudiger om een volledig pakket aan te bieden wat de kans op bijverkoop vergroot. 

Ook interessant