Zoeken
Menu
Wie wint de WKO Duurzaamheid Award?

Vandaag, op 28 november, reikt het Gebruikersplatform Bodemenergie voor de vijfde keer de WKO Duurzaamheid Award uit. Deze eervolle onderscheiding gaat naar een eindgebruiker of beheerder van een wko-systeem die op een excellente wijze zijn of haar systeem beheert. Daarnaast zorgt deze eindgebruiker voor kennisoverdracht en helpt hij of zij andere eindgebruikers bij het vergaren van informatie over deze systemen. Na een oproep door het Gebruikersplatform Bodemenergie hebben marktpartijen in totaal 12 kandidaten voorgedragen. De jury heeft de vijf beste eindgebruikers genomineerd voor de prestigieuze titel.

De winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2019 wordt bekend gemaakt tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie in het hoofdkantoor van a.s.r. te Utrecht. Dit jaar zal Lot van Hooijdonk, wethouder in de gemeente Utrecht en fervent voorstander van verduurzaming, de prijs uitreiken en de genomineerden daarbij uitgebreid in het zonnetje zetten.

Vakkundige jury

De jury bestond dit jaar uit Rinske de Jong en Wouter Wienk, werkzaam bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Dick Westgeest, voorzitter van het Gebruikersplatform Bodemenergie. Deze juryleden hebben de vijf genomineerde eindgebruikers beoordeeld zodat op 28 november de winnaar van de jaarlijkse WKO Duurzaamheid Award bekend kan worden gemaakt.

Genomineerden

De vijf genomineerden zijn afkomstig van uiteenlopende organisaties en bedrijven. In willekeurige volgorde heeft de jury deze mensen voorgedragen:

  • Hajo Feeringa, beheerder Technische Installaties bij Provincie Drenthe. 
  • Gerrit Engberts, hoofd beheer en onderhoud bij Rijksmuseum te Amsterdam. 
  • Adri Meijdam, beheerder WKO, Corporate communicatie specialist Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij a.s.r te Utrecht.
  • Marco Strooker, domeinbeheerder vastgoed bij gemeente Alphen a/d Rijn. 
  • Leon Dukker, mede-eigenaar van rozenkwekerij Porta Nova. 

Vakinhoudelijke parellelsessies

Behalve de prijsuitreiking wordt er tijdens het symposium aandacht besteed aan het belang van duurzame en goed presterende bodemenergiesystemen. Dit gebeurt in drie parallelsessies; elke sessie heeft een specifiek thema, zoals Innovatie in Bodemenergie, beheer en onderhoud van WKO-systemen en optimalisatie van WKO-systemen.

Ook interessant