Zoeken
Menu
​Villeroy & Boch en Amazona presenteren biobased huis Foto: website Villeroy & Boch

Sanitair bedrijf Villeroy & Boch en haar partner Amazona presenteren 14 april het eerste biobased huis tijdens de Innovation Expo in Amsterdam. Het huis van de tweede bedrijven is inmiddels genomineerd voor verschillende prijzen.

In navolging op het huis van Heijmans komen ook sanitairbedrijf bedrijf Villeroy & Boch en haar partner Amazona met een innovatief uit. De bedrijven presenteren op 14 april het eerste biobased huis tijdens de Innovation Expo in Amsterdam. Het huis is inmiddels genomineerd voor verschillende prijzen.

In een persberichten laten de partners weten enthousiast te zijn over het project. “Het mHome staat voor modulair, mobiel en multi-inzetbaar. Het concept is uniek en eenvoudig te gebruiken voor uiteenlopende functies als studentenhuisvesting, zorgwoningen of kantoren. De innovatieve woning is van alle gemakken voorzien en opgebouwd uit natuurlijke materialen, zonder chemische toeslagstoffen.” De energietoevoer naar de woning is ook duurzaam. Het huis is niet belastend voor het milieu en heeft daarnaast een positieve invloed op de gezondheid. Villeroy & Boch en Amazona waren overigens niet de enige bedrijven die aan het huis werkten. In totaal waren er 40 partijen die deelnamen aan het biobased huis.

Duurzaam

“De mHome-woning is uitgerust met slim en duurzaam sanitair van Villeroy & Boch. Innovativiteit, duurzaamheid en efficiëntie in de bouw zijn belangrijke pijlers voor het merk en waren leidend bij de keuze voor het wastafelmeubel, de wandcloset en de douchevloer.” Een ander onderdeel van het huis is de enige 100% biologisch afbreekbare krijtverf in Nederland, die door Amazona werd geproduceerd.

Het huis is te bekijken tijdens de Innovation Expo in en rondom het EYE in Amsterdam-Noord.

Ook interessant