Zoeken
Menu
Vaillant en AliusEnergy werken innig samen op PVT markt

Vaillant en AliusEnergy versterken de bestaande samenwerking door gezamenlijk een PVT-totaaloplossing aan te bieden. Op deze manier kunnen zij voldoen aan de sterk groeiende vraag naar fotovoltaïsche-thermische systemen. Vaillant levert de eigen verwarmingsoplossingen, waaronder warmtepompen, cv-ketels en boilers. AliusEnergy, één van de grootste PV-groothandels in de Benelux, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van de PVT-panelen.

Stille oplossing

De complete AliusEnergy PVT-systemen, merknaam Volthera, worden al enkele jaren aangeboden in combinatie met de warmtepompen van Vaillant. Volgens beide bedrijven is “nu het moment gekomen om een intensieve samenwerking aan te gaan om op deze manier PVT breder op de markt te kunnen positioneren.”

De Volthera totaaloplossing is volgens de fabrikanten “een interessante, elegante en bovenal stille oplossing voor de energietransitie”. In plaats van dat er bij een lucht/water-warmtepomp een buitenunit wordt geplaatst op het dak of in de tuin, kan de thermische wisselaar nu geïntegreerd worden met het PV-paneel op het dak. De buitenunit en/of ventilator van een warmtepomp worden hiermee overbodig. Een ander voordeel is dat de leidingen naar de warmtepomp door het weghalen van de buitenunit niet door het hele huis lopen, maar via het dak gaan. Daarnaast is er bij het Volthera systeem geen visueel onderscheid te maken tussen de PVT- panelen en standaard zonnepanelen. 

Op die manier krijgt het dak een dubbele functie: zonnewarmte wordt niet meer enkel gebruikt voor stroomopwekking, maar wordt ook ingezet om warmte op te wekken voor verwarming en tapwater. 

Plug and play

Vaillant en AliusEnergy leveren het zogenaamde Volthera plug & play-pakket aan de installateur. Om een goede implementatie te garanderen, volgt elke installateur voor installatie en verkoop eerst een certificeringstraining. Ook na de implementatie staan Vaillant en AliusEnergy klaar voor installateurs om hen te helpen op het gebied van service zoals bijvoorbeeld door het beantwoorden van vragen en het oplossen van storingen.

Leo Janssen, Manager Technisch Installatie Advies bij Vaillant: “De samenwerking tussen AliusEnergy en Vaillant voelt natuurlijk en vanzelfsprekend aan. Onze twee bedrijven zijn goed op elkaar afgestemd, we zitten op één lijn. Zo hechten we beide veel waarde aan goede service, begeleiding en training voor installateurs. Het fotovoltaïsch-thermische systeem van AliusEnergy in combinatie met Vaillant warmtepompsystemen is een combinatie die elkaar aanvult en versterkt.”

Niels Kleer, Commercieel Directeur bij AliusEnergy: “ PVT- oplossingen, waaronder Volthera, zijn naar verhouding nog vrij onbekend als keuze voor een warmtepomp systeem. De naadloze combinatie met standaard zonnepanelen is dan ook een voor de hand liggende keuze voor zowel bestaande- en nieuwbouwwoningen.”  

Ook interessant