Zoeken
Menu
Vaillant brengt eerste collectie PV panelen op de markt Bron: Vaillant Group

Vaillant introduceert auroPOWER: een compleet systeem PV panelen. Er is keuze uit drie fotovoltaïsche monokristallijne panelen met verschillende accenten. Deze zijn eenvoudig te installeren. Om een systeem te bouwen, kan de installateur kiezen voor samenstelling op maat of één van de vooraf geconfigureerde montagesets gebruiken.

AuroPOWER bestaat uit een volledig gamma om een efficiënt en toekomstbestendig PV systeem samen te stellen voor een groot scala aan mogelijkheden. Het systeem kent namelijk een sterke compatibiliteit van de componenten, zowel onderling als met andere Vaillant-producten. Met vooraf geconfigureerde sets is ook aan installatiecomfort gedacht, zowel voor het systeem zelf als voor de draagconstructie en een uitgebreid ondersteuningspakket.

Drie panelen met verschillende accenten 

Het compacte en veelzijdige fotovoltaïsche systeem auroPOWER biedt de keuze tussen drie fotovoltaïsche monokristallijne panelen. Zo is er een paneel van 300 Wattpiek dat zelfs aan de meest veeleisende esthetische wensen voldoet, maar ook het paneel van 305 Wattpiek dat het accent legt op maximale efficiëntie. Qua prijs-kwaliteitverhouding springt het paneel met een capaciteit van 290 Wattpiek er bovenuit.

Installateur kan kiezen 

Met auroPOWER wil Vaillant installateurs een totaaloplossing bieden met standaard componenten die zich eenvoudig laten installeren op schuine en platte daken. Om een systeem te bouwen, kan de installateur kiezen voor samenstelling op maat of één van de vooraf geconfigureerde montagesets gebruiken.

Rendement tot 98,7% 

De omvormer weegt niet meer dan 10 kilo en één persoon kan deze makkelijk alleen monteren. Een zo hoog mogelijke efficiëntie staat centraal: een rendement tot 98,7 procent is mogelijk. Het is bovendien mogelijk om het systeem zonder laptop- of internetconnectie op te starten. Het geïntegreerde feed-in managementsysteem zorgt voor zowel statische als dynamische vermogensbegrenzing. Optioneel zijn accessoires beschikbaar die communicatie toelaten met de signaalontvanger voor rimpelspanning van het nutsbedrijf. Een energiemeter is eveneens optioneel. Deze legt binnen het systeem het verbruik vast, om zo rest-energie te bufferen via een warmtepomp.

Uitgebreid ondersteuningspakket 

De draagconstructie om de fotovoltaïsche componenten op te monteren, is modulair ontwikkeld. Deze leent zich voor montage van systemen op zowel hellende als platte daken. Naast intuïtieve planningstools, gaat de ondersteunende dienstverlening bij deze producten nog een stuk verder. Zo neemt Vaillant de volledige berekening van de planningsinformatie voor zijn rekening via de Technisch Project Adviseurs van Vaillant.

Ook interessant