Zoeken
Menu
Triple Solar verkozen in de Start Up Energy Transition TOP 100

Triple Solar hoort bij de top 100 meest invloedrijke en meest innovatieve startups in de energietransitie wereldwijd. De Top 100 Start Up Energy Transition (SET100) wordt samengesteld door World Energy Council. Uit 90 landen hebben meer dan 570 startups op het gebied van energie zich aangemeld en slechts twee Nederlandse bedrijven zijn in de lijst terechtgekomen.

De SET100 is een jaarlijkse verkiezing van de 100 beste start-ups van de Start-Up Energy Transition (SET). Het gaat hierbij om de meest innovatieve en veelbelovende start-ups, die de energietransitie tot een fundamenteel onderdeel van hun innovatie maken. Van de twee Nederlandse bedrijven in de top100 is Triple Solar verkozen in de categorie “Hernieuwbare Energie & Materialen”. Het andere Nederlandse bedrijf is Jungle, verkozen in de categorie “Digitale Energie Systemen”.

Eer

Cees Mager, oprichter en CEO van Triple Solar: “Het is een grote eer dat Triple Solar vanaf vandaag behoort tot de top 100 invloedrijkste en innovatiefste startups in de energietransitie wereldwijd. Het is de kroon op het harde werk van ons hele team. Met zijn allen hebben we 1 ambitie. Namelijk heel Nederland verduurzamen en van het gas loskoppelen met onze stille PVT-panelen als bron voor de warmtepomp, de vervanger voor de vele CV-ketels die nog in ons land geïnstalleerd zijn”.

De SET100 werd voor het eerst gelanceerd in 2017, met als doel jonge bedrijven een platform te bieden om hun toekomstgerichte ontwerpen te presenteren. De SET100-lijst biedt een uitgebreide verzameling bedrijven, zowel geografisch als in alle sectoren van het duurzame energieveld. Het SET-platform wordt mogelijk gemaakt door het Duitse Energieagentschap (DENA), in samenwerking met de World Energy Council.

Ook interessant