Zoeken
Menu
TPSolar wil miljoen euro ophalen om nieuwe zonneparken te ontwikkelen

TPSolar gaat de komende jaren verschillende zonneparken ontwikkelen in Nederland en haalt daar via ZonnepanelenDelen financiering voor op. Met een eerste tranche wil het bedrijf een miljoen euro ophalen, en op termijn mikt het op vijf miljoen euro. Investeerders kunnen vanaf 2.500 euro instappen in de senior obligatielening met een portfolio aan te ontwikkelen zonneparken als onderpand.

TPSolar heeft al vijf grote Nederlandse zonneparken achter zijn naam staan: in Uden, Dordrecht, Someren en twee in Lochem. Daarmee voorziet het circa 15.000 huishoudens van groene stroom. Maar dat zullen er de komende jaren een stuk meer worden.

Erik Wieffer en René Hendriks, de oprichters van het bedrijf, zien hoe urgent de energietransitie is en willen daar met TPSolar aan bijdragen. Hun ambitie is groot. “Wij ontwikkelen de komende jaren een portfolio van 500MW aan zonneparken”, zegt Hendriks. “Want de overgang naar hernieuwbare energiebronnen gaat ons allemaal aan.”

Hulp bij ontwikkelingsfase projecten

Zo’n grote opgave vraagt om samenwerking. Daarom slaan Erik en René de handen ineen met ZonnepanelenDelen. “Zij zijn het grootste investeringsplatform voor zonne-energie”, aldus Hendriks. “Ze maken het voor iedereen mogelijk om bij te dragen aan duurzame energie in Nederland.”

Sven Pluut, oprichter van ZonnepanelenDelen, ziet in TPSolar bovendien een uitstekende partner om samen een nieuwe stap mee te zetten. “We hebben altijd de focus gelegd op investeringen voor de bouw en exploitatie van projecten”, zegt hij. “Bij deze samenwerking gaan we een stapje verder en kunnen we TPSolar ook helpen met de ontwikkelingsfase van nieuwe projecten.”

Investeringen in ontwikkelen zonneparken 

Door middel van een obligatielening via ZonnepanelenDelen kan TPSolar de voorbereidende investeringen dekken van nieuwe parken, zoals voor het verkrijgen van omgevingsvergunningen en het reserveren van netaansluitingen.

De ontwikkelingsfase van projecten worden duurder, aangezien netaansluitingen gereserveerd moeten worden om de positie voor de netcapaciteit te behouden, en door de strengere eisen rond de landschappelijke inpassing.

“Om te voorkomen dat alleen grote kapitaalkrachtige bedrijven nog projecten kunnen ontwikkelen, bieden wij de mogelijkheid om dit werkkapitaal te financieren”, aldus Pluut.

5 miljoen euro 

Met een eerste tranche wil TPSolar een miljoen euro ophalen. Daar kan iedereen vanaf een startbedrag van 2.500 euro in investeren. De looptijd van de senior obligatie is drie jaar met jaarlijks 4 procent rente. Op termijn wil TPSolar vijf miljoen euro ophalen.

Ook interessant