Zoeken
Menu

Ook voor mensen die geen dak hebben is zonne-energie bereikbaar. Zij hebben de mogelijkheid om te investeren in collectieve zonne-energieprojecten. En dat wordt steeds vaker gedaan. Crowdfunding voor zonnepanelen is de laatste tijd dan ook explosief gegroeid.

De verwachting is dat projecten waarbij mensen samen investeren in zonne-energieparken alleen maar meer toenemen. Dat blijkt uit onderzoek van Zonnepanelendelen.nl. Volgens het crowdfundingsplatform voor zonnepanelen wordt 2015 hét jaar van het samen investeren in zonne-energie en kunnen we rekenen op een groei van liefst 350 procent. Het zijn vooral Nederlanders die geen dak hebben of mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en willen zorgen voor zoveel mogelijk klimaat neutrale opwekking van energie, die investeren in collectieve zonne-energieprojecten.

Kapitaal gezocht

Inmiddels zijn er 41 collectieve zonneparken geïnstalleerd in Nederland. Een voorbeeld hiervan is het project ZonneWIJDE in Breda, waar door ruim 700 investeerders in totaal bijna 900.000 euro werd opgehaald. Ook de zonnepanelen op het Euroborg voetbalstadion in Groningen kwamen er dankzij crowdfunding. Op dit moment staan 21 zonneparken in Nederland open om investeringen te ontvangen. Deze projecten zoeken voor ruim 2 miljoen aan kapitaal bij particulieren om daarmee de zonnepanelen aan te schaffen.

Volgens Zonnepanelendelen.nl is het samen investeren in zonne-energieprojecten de laatste jaren steeds betrouwbaarder en professioneler geworden. Bovendien is het niet alleen een duurzame, maar ook betekenisvolle investering, die behoorlijk wat kan opleveren. 

Ook interessant