Zoeken
Menu
Solar Monkey neemt Van der Valk Solar Systems op in ontwerpsoftware

Solar Monkey heeft de montagesystemen van Van der Valk Solar Systems opgenomen in hun ontwerpsoftware. Dit bespaart installateurs en werkvoorbereiders veel tijd. Niet alleen worden materiaallijsten automatisch aangemaakt, de dimensies van zowel de panelen als de montagematerialen worden nauwkeurig in de software weergegeven zodat het ontwerp altijd past.

Het heeft lang geduurd totdat de expert in zonnepanalensoftware en de specialist op het gebied van solar montagesystemen hun krachten konden bundelen. Echter, niet alle integraties zijn even vanzelfsprekend. Zo had Van der Valk Solar Systems al een eigen PV-planner waar hun installateurs mee aan de gang waren, en had Solar Monkey een volle agenda met ambities om hun software uit te breiden.

Solar Monkey’s CEO Jan Pieter Versluis zegt: “We praten al jaren over een samenwerking, op elke vakbeurs en borrel. Nu is het er eindelijk van gekomen en kunnen we onze installateurs veel beter bedienen.”

Dit uitstel leidde ertoe dat installateurs in de software van Solar Monkey een ontwerp maakten met aannames over de Van der Valk Solar Systems materialen, om deze vervolgens in de PV-planner van Van der Valk Systems te controleren. Met de lancering van de nieuwe functie is het veel makkelijker: de software houdt direct rekening met de materiaalkeuze en maakt ook de materialenlijst aan. Dit scheelt iedereen tijd en energie.

Productmanager Paul van der Meer van Van der Valk Solar Systems over de samenwerking: “We zijn trots dat de koppeling tussen de ontwerpsoftware van Solar Monkey en de ValkPVplanner eindelijk is gerealiseerd! Het werd hoog tijd dat we onze gezamenlijke klanten die efficiëntie konden bieden.”

Ook interessant