Zoeken
Menu
​Saudi-Arabië en Dubai gaan vol voor zonne-energie Foto: Shutterstock

Saudi-Arabië en Dubai zetten flink in op zonne-energie. Zo is Saudi-Arabië van plan om twee zonneparken in het noorden van het land te bouwen, van elk 50 megawatt. Dubai kondigde onlangs een zonne-energie project van 1.000 megawatt aan.

Saudi-Arabië heeft de projecten open gesteld voor buitenlandse ontwikkelaars. Zij kunnen zich inschrijven en bieden op de projecten. Dit om op internationaal niveau samen te werken op het gebied van duurzame energie.

Voor Saudi-Arabië is het van belang om haar afhankelijkheid van olie te verkleinen. Deze projecten dragen daaraan bij. De ambitie is om 9.500 megawatt aan zonne- en windenergie te genereren per 2030. Dit zou gelijk zijn aan 10 procent van de totale stroomcapaciteit van het land.

Dubai

Ook Dubai blijft investeren in zonne-energie. Eerder dit jaar zorgden projecten in Dubai er al voor dat zonne-energie goedkoper dan ooit werd geveild. Ook nu zijn marktpartijen gevraagd om te bieden op het meest recente zonne-energie project van 1.000 megawatt. Het eerste deel van dit project, goed voor 200 megawatt, moet in 2021 operationeel zijn. Het volledige project moet in 2030 klaar zijn.

Ook interessant