Zoeken
Menu
​’s Werelds eerste duurzame pretpark in Nederland? Foto: Shutterstock

Het Nederlandse bedrijf Qurrent heeft een idee dat zowel geweldig als een tikkeltje bizar is: een windpark omtoveren tot ’s werelds eerste duurzame pretpark. Een reuzenrad aan de wieken van een windmolen, een spiraalvormige waterglijbaan rondom een windturbine, een vrije val van de wieken van de molen tot aan de grond; het zijn slechts enkele van de surreële ideeën die Qurrent heeft.

Het geplande pretpark, dat 8.000 vierkante meter moet gaan beslaan, is niet het eerste pretpark dat aangedreven wordt door windenergie, maar wel het eerste pretpark dat windturbines naar attracties transformeert. Daarnaast moet het pretpark een viering van duurzame initiatieven worden en de bezoekers het een en ander bijbrengen over duurzame energie.

Toekomst van duurzame energie

“Wij willen de toekomst van duurzame energie graag vorm geven”, zegt Richard Klatten, CEO van Qurrent, tegenover Inhabitat. “Een pretpark waar bezoekers duurzame energie van dichtbij kunnen ervaren op een leuke en educatieve manier, kan een goed onderdeel van de toekomst zijn. En wie wil nou niet een achtbaanritje op een windturbine ervaren?”

Hoe serieus en in welk stadium de plannen zijn, is vooralsnog onbekend. Een locatie voor het pretpark is er in ieder geval nog niet.

Afbeeldingen: Qurrent

Ook interessant