Zoeken
Menu
Remeha zet verder in op zonneboilersystemen Foto: Remeha persbericht

De zon heeft de afgelopen weken volop geschenen. De meeste Nederlanders genoten daar van maar de landgenoten die de nieuwe producten van Remeha hebben aangeschaft waarschijnlijk nog het meeste. Het bedrijf lanceerde onlangs nieuwe zonneboilersystemen: de TzerraSOL 390 en 690 en de Solar Plus 390 en 690.

Volgens Remeha geeft het duurzaam verwarmen van tapwater een win-winsituaties. “Ten eerste omdat een zonneboilersysteem de ideale installatie is om energiekosten substantieel te verlagen. Ten tweede omdat de systemen van Remeha dusdanig sterk presteren dat ze snel zijn terugverdiend, met een kwaliteit die van de Consumentenbond het predicaat 'hoogste testoordeel' krijgt.” Naast deze redenen wordt er ook bespaard op de hoeveelheid uitgespaarde aardgas. Deze besparing zorgt voor een reducering van de CO2-uitstoot.

Solar Plus en TzerraSOL  

De Solar Plus 390 en 690, een samengestelde zonneboilercombinatie, kan met iedere cv-ketel samenwerken. Deze hybride zonneboilersystemen kunnen naast tapwater ook cv-water opwarmen.

De TzerraSOL 390 en 690 zijn zonlichtsystemen. De zonneboiler en de Tzerra Plus cv-ketel van Remeha zijn daarbij geïntegreerd. De zonne-energie wordt op die manier gebruikt voor het verwarmen van tapwater en daarnaast wordt ondersteuning geboden aan de  verwarmingsinstallatie.

Voorgemonteerd ontwerp

Remeha: “De TzerraSOL 390 & 690 kent een uniek voorgemonteerd ontwerp waardoor de ketel en het zonneboilersysteem op ultieme wijze op elkaar zijn afgestemd. Voor de installateur biedt deze combinatie 'plug & play' installatiegemak.” De nieuwe concepten kunnen worden gebruikt voor lage temperatuurverwarming met een rendement voor de cv-ketel tussen de met A+ en A++. Bij de  warmtapwaterbereiding is het label A+++.

Voordeel voor de installateur

De installateur krijgt het ook warm van de nieuwe producten van Remeha, want ook aan hem of haar is gedacht. “De moderne, geavanceerde Remeha zonnecollectoren zijn verrassend eenvoudig te monteren en zijn in zowel horizontale als verticale uitvoering verkrijgbaar. Het is mogelijk één tot vijf lichte, compacte zonnecollectoren in één systeem te combineren.”

Subsidiegeld

Voordeel voor de klant is dat de producten zijn aan te schaffen met subsidie van de overheid, de zogeheten ISDE-regeling. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem, de prestatie die het levert en het aantal collectoren.  

Ook interessant