Zoeken
Menu
Nieuwste 48-cels PV-module genereert zelfde vermogen als 60-cels module

Sharp, producent van fotovoltaïsche technologie (PV), heeft onlangs een nieuwe backcontact-module op de markt gebracht. De compacte 48-cels PV-module genereert hetzelfde vermogen als een conventionele 60-cels module. Volgens Sharp is de module met 20% rendement de efficiëntste in Europa.

De NQ-R258H is een toevoeging aan de NQ-R-productlijn zonnepanelen en geschikt voor residentieel en zakelijk gebruik. De monokristallijne fotovoltaïsche PV-module maakt optimaal gebruik van het zonlicht en genereert een maximaal vermogen op een minimale ruimte op het dak.

Minimale reflectie

De elektrische contactdraden zijn aan de onderkant van het paneel gemonteerd. Ook is de module voorzien van anti-reflecterend glas. Samen met de matzwarte afwerking, zorgt dit ervoor dat de panelen minder opvallen.

Uitgebreide installatiemogelijkheden

De nieuwe modules zijn compact vormgegeven, licht in gewicht en eenvoudig te bedienen. Daarnaast beschikken ze over een optie voor korte en lange zijklemming. De zonnepanelen kunnen ook gebruikt worden voor een ‘Solar Tower’. Hierbij worden back-contactmodules in portretstand gemonteerd. Dit kan bijvoorbeeld dienen als alternatief voor installatie op het dak, als daar niet genoeg ruimte is.

Veilig bij weer en wind 

De zonnepanelen zijn geschikt voor extreme weersomstandigheden. De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de modules uit de NQ-R-lijn zijn erkend met  IEC-normeringen (IEC/EN 61215 en IEC/EN 61730). De modules beschikken over een frame met twee extra steunbalken en hebben met succes een sneeuwbelastingtest van 5400Pa volgens IEC61215 doorstaan. De NQ-R256A modules worden al gebruikt in situaties met extreme weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij het 'Habsburghaus', een afgelegen bergfaciliteit in Oostenrijk op 1.785 meter hoogte. 

Ook interessant