Zoeken
Menu

De Smartflower, een zonnepaneleninstallatie die zich ontvouwt als een bloem, is nu ook voorzien van een accu. Het Oostenrijkse bedrijf dat het systeem vorig jaar op de markt bracht, presenteerde de nieuwe versie vorige week.

De Smartflower is een vernuftig staaltje technologie. 's Ochtends vouwen de PV-bloembladen zich open, gedurende de dag draaien ze mee met de stand van de zon en 's avonds gaat de bloem weer dicht. Op deze manier maakt de slimme bloem optimaal gebruik van de zon. Daarnaast is hij uitermate gemakkelijk te installeren; de Smartflower wordt kant-en-klaar geleverd en is binnen een uur klaar voor gebruik.

Het Oostenrijkse bedrijf claimt dat hun product in staat is om, met 2 tot 3 kilowatt aan zonnepanelen, net zoveel energie op te wekken als een installatie van 4 kilowatt, die niet meedraait met de zon.

Accu

De Smartflower wordt nu dus ook geleverd met een accusysteem. Klanten kunnen kiezen voor een accu met 2, 3, 4 of 6 kilowattuur aan opslagcapaciteit. In principe is de Smartflower, nu hij is voorzien van een accu, in staat om een gemiddeld huidhouden het hele jaar door van stroom te voorzien, zelfopgewekt en duurzaam.

Alexander Swatek, directeur van Smartflower, laat tegenover SolarServer weten dat onafhankelijkheid bij hen hoog in het vaandel staat: “Het is niet alleen belangrijk om energie zo efficiënt mogelijk op te wekken, maar ook om het zo efficiënt mogelijk te benutten.”

Met de toevoeging van de accu wordt dit mogelijk. De Smartflower is nu namelijk ook in staat om energie te leveren wanneer de zon niet schijnt. 

Ook interessant