Menu
Nieuwe partij meldt zich in strijd om zonnedak Foto: Shutterstock

Na Tesla en de Amerikaanse start-up Forward Labs, mengt nu ook het Duitse bedrijf Sonnen zich in de strijd om de zonnedaken. Sonnen is gespecialiseerd in het maken van opslag accu’s en gaat samenwerken met het Australische bedrijf Bristile Roofing dat een ook een zonnedak heeft gelanceerd. Samen willen de bedrijven een volledig systeem aanbieden waar zonne-energie kan worden opgewekt en opgeslagen in een thuisaccu.

Het nieuws is afkomstig van de website One Step off the Grid. Volgens hen komt het nieuwe product van de twee bedrijven in september op de markt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de accu van Sonnen en de zonnedakpannen van Bristile Roofing. Wat het dak, in combinatie met de accu, moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Grootste afzetmarkt

Volgens Sonnen zal de Australische markt op den duur de grootste afzetmarkt van de wereld worden voor producten die duurzame energie opwekken. De accu van het Duitse bedrijf zijn sinds een jaar beschikbaar in Australië.

Nieuwe huizen, nieuw dak

Bristile Roofing verwacht in 2017 en 2018 maar liefst 102.000 nieuwe huizen op te leveren met een andere partner. Daarbij wordt de mogelijkheden bekeken om een groot aantal van deze huizen te voorzien van een zonnedak.

Concurrentie

Het zonnedak van Tesla werd eerder dit jaar geïntroduceerd en de vraag is de productie inmiddels overstegen. De Amerikanen krijgen nu concurrentie van verschillende partijen. Een van de concurrenten, Forward Labs, heeft aangegeven dat hun zonnedak een hoger rendement heeft tegen een lagere prijs. 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten