Zoeken
Menu
Nieuwe bifacial pv-module verbetert piekvermogen tot 390 watt Beeld: LG Solar

Bifaciale zonnepanelen zijn in staat om aan twee zijdes stroom op te wekken. De nieuwe bifacial module van LG is nu beschikbaar in een versie met 72 cellen. Volgens LG verbetert dit het piekvermogen van de bestaande bifacial module tot 390 watt. Ook wekken deze zonnepanelen stroom op bij sneeuw.

De nieuwe bifacial module LG NeON2 BiFacial vangt het zonlicht zowel aan de voor- als achterzijde van het zonnepaneel op en zet dit om in elektrische stroom. De gebruikte CELLO-technologie, die gebaseerd is op celconnectoren met twaalf smalle ronde draden, vermindert verlies en stelt de module in staat om tot 30% meer energie te produceren dan modules zonder bifacialiteit.

Aanzienlijke extra opbrengsten

Als het ’s winters sneeuwt, is het voordeel van de bifacial module dat de achterzijde ook elektriciteit opwekt, zelfs als de voorkant bedekt is met sneeuw. Als de module elektriciteit produceert en op de achterzijde opwarmt, kan de sneeuw aan de voorkant bovendien ook ontdooien. Uit studies is gebleken dat bifacial modules, vooral in regio’s met veel sneeuw, aanzienlijke extra opbrengsten laten zien in vergelijking met normale modules.

Prestatiegarantie

LG biedt voortaan 15 jaar garantie voor de NeON2 BiFacial in plaats van 12 jaar. LG garandeert een vermogen van 98% in het eerste jaar van de garantie. Vanaf het tweede jaar zal de gemiddelde jaarlijkse vermogensafgifte voor de resterende 24 jaar niet meer dan 0,5% per jaar dalen. Na 25 jaar is dus een vermogensafgifte van ten minste 86% gegarandeerd.

Ook interessant