Zoeken
Menu
Nederlandse zonnepanelen steven af op recordjaar Foto: Shutterstock

De Nederlandse zonnepanelen wekken dit jaar veel energie op. Ondanks dat we in Nederland ook veel bewolkte dagen hebben en veel regen op ons dak krijgen, is 2017 een goed jaar voor zonnepanelen.

Dat nieuws meldt Mastervolt, een Nederlands bedrijf dat omvormers produceert “De eerste helft van dit jaar behoort tot een van de beste jaren tot nu toe”, legt het bedrijf het verwachte record uit. “De zonnepanelen opbrengst valt weliswaar iets lager uit ten opzichte van het record jaar 2015, maar de opgewekte kWh’s in de tweede helft van 2015 was relatief matig. Dit is een goed vooruitzicht.” 

Omvormer     

Mastervolt levert omvormers voor de zonnepanelenbranche. Het bedrijf verschaft al jaren de Soladin WEB omvormers voor zonnepanelen installaties voor residentieel gebruik. De omvormers zijn op afstand verbonden met het internet. Op die manier kan de prestatie van de panelen worden uitgelezen waarbij gebruik wordt gemaakt van het IntelliWeb. “Dankzij de data van tienduizenden installaties is het voor Mastervolt eenvoudig verschillende periodes qua kWh opbrengst met elkaar te vergelijken.” De omvormers zijn zodoende uitgerust met een sterk wifi-signaal. De solaromvormers variëren van 1000Wac tot 3000 Wac.

Installateursvoordeel

Ook aan de installateur wordt gedacht door de onvormerproducent. Mastervolt: “Een voordeel voor de installateur is de extreem snelle installatietijd. De omvormers van Mastervolt zijn ontworpen om de hoogst mogelijke kWh opbrengst te leveren. Niet alleen als de zon schijnt, maar ook in wisselende weersomstandigheden of bij lage instraling. Dit is mogelijk door het Mastervolt IntelliConcept; acht innovaties met als resultaat 5 tot 10% hogere opbrengst.”

Ook interessant