Zoeken
Menu
LG Solar wint Intersolar Award 2016 voor BiFacial zonnepanelen Foto: Shutterstock

LG Solar, de solartak van LG Electronics, mocht in haar handjes wrijven tijdens de Intersolar Awards 2016. Het bedrijf won een award voor haar nieuwste zonnepanelen: de LG NeON 2 BiFacial. Dit PV-paneel sprong in het oog omdat het van beide kanten energie opwekt.

De award werd uitgereikt tijdens Intersolar Europe in München. Voor LG Solar was dit de derde Intersolar award die het in vier jaar tijd in ontvangst mocht nemen.

BiFacial zonnepanelen

De NeON 2 BiFacial-module van LG Solar levert aan de voorzijde 300 Watt piek (Wp) op. Dit komt door 60zeer efficiënte monokristallijne cellen. Aan de achterzijde is het paneel uitgerust met transparant folie, waardoor er bij zonnige dagen nog eens 75 Wp aan het totaalvermogen kan worden toegevoegd.

Onder optimale omstandigheden heeft het paneel dus een nominaal vermogen van 375 Wp, terwijl het paneel slechts een oppervlakte van 1640 bij 1000 millimeter heeft.

Efficiëntie

“We zijn zeer verheugd dat we voor de derde keer binnen vier jaar tijd voor onze innovatie op het gebied van zonne-energie erkend worden”, stelt Michael Harre, Vice President EU Solar Group bij LG Electronics. “Met de BiFacial-modules hebben we voortgeborduurd op de sterke punten van de LG NeON 2, waar we vorig jaar de award mee wonnen. Met de nieuwe efficiëntieslag, die we middels de dubbelzijdige kracht van de BiFacial hebben behaald, willen we ons marktaandeel verder vergroten en de energietransitie voortzetten.”

Ook interessant