Zoeken
Menu
LG introduceert nieuwe zonnepanelen met hoog vermogen Foto: persbericht LG Electronics

De ontwikkeling van zonnepanelen zet verder door. De panelen worden steeds efficiënter en kunnen een hoger rendement halen. LG Solar, onderdeel van LG Electronics, komt spoedig met een nieuw systeem dat beter presteert: de NeOn R. De vermogensafgifte van het paneel kan tot 365 Watt piek (Wp) produceren, laat de ontwikkelaar weten.

De betere prestatie wordt gerealiseerd door de maximale lichtabsorptie en het hoge rendement. “Dankzij de innovatieve voorzijde zonder elektroden, wordt licht maximaal benut. Daardoor kan een vermogensafgifte tot 365 Wp ontstaan.” Door een verhoogde efficiëntie zijn de panelen geschikt voor kleinere ruimtes en daken. Door de verbeterde temperatuurcoëfficiënt, in vergelijking met de voorgangers van de NeOn R, zijn de prestaties op zonnige dagen verbeterd. Dit komt mede doordat het nieuwe model, in tegenstelling tot conventionele zonnepanelen, geen opstartverlies heeft. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van moderne N-type cellen waarbij de inzet van boron overbodig is.

Garantie

LG geeft de garantie dat de panelen 25 jaar meegaan waarbij het bedrijf belooft dat na 25 jaar 87% van het oorspronkelijke vermogen wordt opgewekt.

Zwarte panelen

Omdat het oog ook wat wil, biedt LG ook volledig zwarte versie. “Dit geeft het dak een elegante uitstraling, zonder afbreuk te doen aan de prestaties.” 

Ook interessant