Zoeken
Menu
Ikea start met verkoop zonnepanelen in Nederland Foto: Shutterstock

Ikea breidt haar assortiment uit. Consumenten kunnen binnenkort niet alleen voor meubels en Zweedse gehaktballetjes terecht bij het woonwarenhuis, maar ook voor zonnepanelen. Ikea start vanaf eind oktober verspreid door Nederland met de verkoop van PV-panelen.

Ikea Haarlem heeft de primeur en daar zijn zonnepanelen vanaf 28 oktober als eerste te koop. Ikea winkels door heel het land zullen dit voorbeeld vervolgens volgen. Om de zonnepanelen ook in Nederland op de markt te brengen, werkt het woonwarenhuis samen met het Chinese energiebedrijf Hanergy. Het aanbod bestaat uit complete systemen, inclusief advisering, installaties, online monitoring van het rendement en garantie.

Praktisch en betaalbaar

De Zweedse meubelgigant legt de nadruk op praktische en betaalbare oplossingen. “We weten dat veel Ikea klanten minder energie willen verbruiken om zo bij te dragen aan een duurzamer leven thuis”, zegt Peter Agnefjäll, voorzitter van de Ikea Group. “We weten ook dat geld en tijdgebrek daarbij vaak een belemmering zijn. Daarom is Ikea vastbesloten om meer betaalbare en praktische oplossingen te bieden voor zoveel mogelijk mensen.”
In Ikea winkels in Groot-Brittannië zijn zonnepanelen al langer te koop. In september 2013 startte er een pilot met de verkoop van PV-panelen en die bleek dusdanig succesvol, dat het woonwarenhuis de onderdelen nu ook in andere landen introduceert. Naast Nederland, zijn zonnepanelen binnenkort ook te koop in Zwitserland en in nog zes andere landen.

Duurzame bronnen

Duurzaamheid staat bij Ikea hoog in het vaandel. Vanaf 2020 moeten alle kunststof producten volledig bestaan uit gerecyclede grondstoffen of biomaterialen. Ook al het hout en katoen moet dan afkomstig zijn van duurzame bronnen. Naast het aanbieden van systemen voor zonne-energie aan consumenten, maakt de Ikea Group zelf ook gebruik van deze duurzame vorm van energie. Inmiddels sieren ruim 700.000 zonnepanelen de daken van hun gebouwen. Daarnaast krijgt het bedrijf ook stroom van 206 windmolens.

Ook interessant