Zoeken
Menu
Grote pv-systemen vragen op speciale omvormers Foto: Shutterstock

Wanneer jouw klant gebruik maakt van een groot pv-systeem, moet daar een omvormer bij worden gebruikt die de capaciteit aan kan. De TRIO-TM van ABB is hier speciaal voor gemaakt. Deze driefasige stringomvormer is ontwikkeld voor kostenefficiënte, grote, decentrale pv-systemen.

ABB wil met de introductie van de omvormer zowel commerciële als utiliteitstoepassingen tegemoet komen. Daarbij maakt het geen verschil of het gaat om een systeem op een dak als panelen die op de grond gemonteerd zijn. Het bedrijf streeft er naar op prestatie- en prijsvoordeel te genereren met de flexibiliteit en het installatiegemak van een stringomvormer. “De TRIO-TM wordt geleverd met aparte en configureerbare AC- en DC-compartimenten, die apart van de omvormermodule binnen het systeem kunnen worden verbonden”, vertellen de ontwikkelaars van ABB. “De omvormer heeft de meest complete bedradingskastconfiguratie die verkrijgbaar is, met inbegrip van maximaal 15 gelijkstroominputs, wisselstroom- en gelijkstroomschakelaars en type II wisselstroom- en gelijkstroomoverspanningsbeveiligers.”

Efficiëntie bij installatie 

Om een snelle en eenvoudige installatie van het koelsysteem te garanderen hebben de ontwikkelaars van de TRIO-TM daar rekening mee gehouden in het ontwerp. De efficiëntie van de installatie komt ook naar voren door de geïntegreerde internet gebruikersinterface via elk apparaat met wifi. Daarnaast kunnen er optioneel horizontale of verticale bevestigingsbeugels worden toegevoegd waardoor de ruimte onder of achter de zonnepanelen kan worden gebruikt. “Eenmaal in gebruik, biedt de tweefasige conversietopologie het voordeel van een breed ingangs-spanningsbereik voor maximale flexibiliteit van het systeemontwerp”, gaat ABB verder. “Een Sunspec-compatibel Modbus-protocol maakt ook eenvoudige integratie mogelijk met monitoring- en controlesystemen van derde partijen.”

Wensen van de klant voorop

ABB wil graag innovatieve producten ontwikkelen die voldoen aan de behoefte van het brede klantenbestand van het bedrijf. Zo wensen klanten vaak efficiëntie en financieel rendement in zowel de commerciële als de uitiliteitssectoren. “We zijn ervan overtuigd dat de lancering van de TRIO-TM, die de voordelen van een stringomvormer combineert met de kracht van een gecentraliseerde eenheid, een oplossing biedt voor hoge prestaties en kostenefficiëntie voor elke grote PV-installatie.”

Foto: persbericht ABB

Ook interessant