Zoeken
Menu
​Fabrikanten van zonneboilers kunnen tevreden zijn Foto: Remeha

De fabrikanten van zonneboilers kunnen tevreden zijn. De consumentenbond testte onlangs zes boilers en gaf ze allemaal een ruime voldoende. De zonneboiler van Remeha kreeg het hoogste cijfer: 8.

De consumentenbond keek naar verschillende onderdelen. Met het cijfer 8 heeft de RemaSOL 150SE-1S de hoogste score behaald in de zonneboilertest. In een persbericht geeft Remeha aan trots te zijn op het cijfer. “Uit de testen blijkt dat de RemaSOL 150SE-1S op betrouwbaarheid de hoogste score behaalt, namelijk een 10. Ook voor de prestatie krijgt deze zonneboiler de op een na hoogste score. Daarnaast is ook het installatiegemak getest. Uiteindelijk resulteerde dit in het hoogste 'overall' testoordeel van alle geteste zonneboilers.”

De Hrs200L/5,0 van HR Solar scoorde een 7,9 en eindigde op de tweede plek.

Test

De systemen werden in een laboratorium onderzocht. Consumentenbond: "Benut de collector de zonnewarmte optimaal? Is het voorraadvat goed geïsoleerd, zodat het water zo lang mogelijk warm blijft? En is het systeem bestand tegen weer en wind?” Op het gebied van installatiegemak deden de producten het aanzienlijk minder goed en kregen allemaal een cijfer tussen de 6 en 7.

Beeld: website Consumentenbond

Subsidie

Doordat de overheid dit jaar een pot met subsidie heeft, zijn de zonneboilers aantrekkelijk om aan te schaffen. Door de zo gehete ISDE-subsidie krijgen de eindgebruikers een bedrag tussen de 500 en 1000 euro terug. 

Ook interessant