Zoeken
Menu
Duurzame vernieuwingen in de bouw Foto: Shutterstock

Renovatie is het enige nationale platform voor duurzame vernieuwingen in de bouw. Met alle innovatieve (totaal)oplossingen op het gebied van renovatie, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, onder één dak. In een vol programma, worden alle aspecten van renoveren belicht.

Tijdens de vakbeurs is de Renovatie Arena de centrale locatie voor kennisuitwisseling en de presentatie van aansprekende renovatiepraktijken. Onder de overkoepelende titel ‘Het gebruik Centraal’ wordt hier elke beursdag een specifiek thema behandeld. De uitgelezen mogelijkheid voor woningcorporaties om vragen te stellen aan specialisten.

Voor wie?

Van herbestemmen tot passief bouwen en van innovatieve bouwmaterialen tot het verbeteren van de energielabel. Het komt op Renovatie allemaal aan bod. De beurs is speciaal bedoeld voor alle huiseigenaren, bewoners, woningcorporaties, VVE-Bestuurders, ZZP'ers, klusbedrijven, projectontwikkelaars, gemeenten, architecten, adviesbureaus, facility-managers, aannemersbedrijven en uitvoerende bouw. Ook geïnteresseerden die niet tot dit rijtje behoren zijn welkom.

Per dag zit er een ander panel met andere deskundigen om gedurende anderhalf uur de antwoorden te ventileren. Voor de drie centrale beursthema’s ‘Het nieuwe samenwerken’, ‘De bewoners aan de knoppen’ en ‘Levensduurdenken’ wordt het expertpanel iedere dag vertegenwoordigd door drie wijze personen uit de dagelijkse praktijk.

Speakerscorner

Voor de tweede achtereenvolgende maal biedt de renovatie Arena een podium aan kleine innovatieve ontwikkelingen die de praktijk van morgen gaan verbeteren. Rondom deze Arena zijn kleine podia te vinden waar gedurende de dag marktpartijen korte presentaties geven.

Samenwerking

Martin Liebregts, directeur BouwhulpGroep en Regisseur van de vakbeurs Renovatie 2014: ‘’De beurs beoogt de stippen op de horizon dichterbij te brengen door de nieuwe thema’s met elkaar en de huidige praktijk te verbinden. De bouw staat steeds meer in het teken van allerlei nieuwe samenwerkingsvormen. Geen enkele partij doet iets alleen. Er ontstaan ook nieuwe entiteiten om dit in te vullen. In het nieuwe denken staat niet de techniek centraal maar de gebruiker of bewoner."

Levensduur en comfort

"Alles wat verbouwd of onderhouden wordt is gericht op de levensduur en het comfort. Als er geen gebruiker is, is er geen toekomst en door de levensduur van gebouwen te verlengen wordt bewust zorgvuldig omgegaan met grondstoffen. Het zijn de nieuwe thema’s die ervoor zorgen dat de huidige diversiteit aan producten, processen en samenwerkingsvormen nieuwe kansen krijgen. Zoals dat ook gebeurt bij de aanpassing voor gebouwen’’.

Bestaand en nieuw

’Renovatie is volledig gericht op het verbinden van het bestaande aanbod en de nieuwe ontwikkelingen. De markt wordt alleen groter als de kansen van de bestaande bouw worden benut. De gebouwenvoorraad groeit voortdurend en de roep om aanpassingen van het uiterlijk, het comfort en de ruimte met oog voor duurzaamheid wordt leidend’’, aldus Martin Liebregts.

Hollands-Ontwerp Award

Voor de vierde keer wordt tijdens Renovatie de Hollands-Ontwerp Award georganiseerd met de gelijknamige tentoonstelling waar gedurende alle dagen de beste ideeën van studerend Nederland te zien zijn. De deelnemers houden een korte pitch voor een vijfkoppige vakjury en de prijs voor het meest innovatieve idee voor nieuwe duurzaamheid wordt uitgereikt op de eerste beursdag. De winnaar wordt beloond met een baan.

Ook interessant