Zoeken
Menu
​De i in energiezuinigheid met de nieuwe i-serie cv-ketels van ATAG Foto: persbericht ATAG

De eigenschappen betrouwbaarheid, rendement en comfort heeft de Consumentenbond centraal staan in het meest recente testoordeel. Deze kenmerken omschrijven ook de nieuwe i-Serie van ATAG.

Het rendement komt vooral naar voren door de warmtewisselaar. Dat onderdeel draagt de warmte over naar het water. De roestvrijstalen afwerking zorgt daarbij dat er snel warm water beschikbaar is.

ATAG: “Het snel vullen van een bad of het gebruiken van de douche met veel water is geen probleem voor de ATAG i. Uit de Consumentenbondtest blijkt maar weer eens dat comfort en energiezuinigheid uitstekend samen gaan.”

Rendement tapwater

“De ATAG EC versies onderscheiden zich door de Tapwater Technologie. Een extra warmtewisselaar (gepatenteerde Economizer) in de rookgasafvoer warmt bij warmwatergebruik het inkomende koude water eerst op, voordat het door de RVS warmtewisselaar tot de ingestelde temperatuur wordt gebracht.” Het rendement van het tapwater gaat daardoor aanzienlijk omhoog.

Roest verleden tijd

Dankzij RVS - roestvaststaal – roesten de cv-ketel en de warmtewisselaar niet. Dit maakt de ketel na 15 jaar nog net zo betrouwbaar als op de dag van aankoop, legt ATAG uit over de nieuwe i-serie. Naast het energiezuinige rendement door de RVS warmtewisselaar, wat eerst het inkomende koude water opwarmt voordat het op temperatuur wordt gebracht, brengt de cv-ketel ook de warmte snel en efficiënt over naar het water. 

Ook interessant