Zoeken
Menu
Bouw aan een duurzame toekomst met een slim én stijlvol dak

Creaton Terreal maakt zonne-energie toegankelijk met een geïntegreerd PV-systeem in het dak. Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, zijn alternatieve stroombronnen hét gespreksonderwerp van de dag. Zonnepanelen zijn een goede optie maar verstoren vaak het uiterlijk van het dak. TERREAL Solterre Premium PV biedt daarom dé oplossing: een geïntegreerd PV-systeem waarbij zonnepanelen tussen de dakpannen worden weggewerkt. Bovendien is het PV-systeem makkelijk te installeren door de dakdekker en installateur. Stijlvol, handig én duurzaam.

Dit jaar kregen we het op ons dak: de beruchte inflatie. De prijzen van veel producten zijn razendsnel gestegen, ook die van energie. Alternatieve stroombronnen en duurzame energie zijn bij velen nu top of mind. Zonnepanelen zijn een goede keuze, maar de stijlbreuk tussen het dak en de panelen is vaak nog een struikelblok. Creaton Terreal heeft daarom een innovatief systeem bedacht waarbij de zonnepanelen in het dakvlak wordt geïntegreerd en tussen de dakpannen wordt geplaatst. TERREAL Solterre Premium PV geeft het huis een harmonieus, duurzaam, windbestendig en waterdicht dak en het bespaart op dakpannen. Een echte win-win situatie.

Installatie: van een leien dakje

Terreal heeft het geïntegreerde PV-systeem ontwikkeld voor de professionele dakdekker en het aangepast aan zijn/haar expertise. Zo kan de dakdekker het PV-systeem makkelijk en snel installeren. Het systeem gaat samen met alle architecturale stijlen, en alle dakpannen en leien. Daarnaast levert de leverancier de complete kit met alle nodige componenten voor een snelle installatie: de panelen, set voor waterdichting, micro-omvormers, schakelkast, kabels en bedrading.

Safety first

Door de toepassing van micro-omvormers wordt hoogspanning op het dak vermeden, wat de brandveiligheid ten goede komt. Alle nodige kabels worden geleverd en voorbereid door de leverancier. Zo hoeft de dakwerker geen kabels door te knippen of stekkers te installeren waardoor het systeem zonder risico geplaatst kan worden.

Stijlvolle en duurzame indak-oplossing

Dankzij het geïntegreerd PV-systeem gaan duurzaamheid en esthetiek hand in hand. Het systeem wordt weggewerkt tussen de dakpannen waardoor het dak een stuk mooier oogt. Bovendien worden onnodige dakpannen op de plaats van de zonnepanelen vermeden én bespaart het in gewicht van het gehele dak. Daarnaast draagt het PV-systeem bij aan de energietransitie, zorgt het voor koolstofarme oplossingen en is het voor 94,7% recyclebaar.

Grote expertise

Het geïntegreerde PV-systeem wordt geplaatst door dakexperts, d.w.z. dakbedekkers die hiervoor een PV-opleiding hebben kregen. Ook zijn zij het enige aanspreekpunt en sla je twee vliegen in een klap. De parallel geschakelde micro-omvormers zorgen voor het hoogste rendement van het zonnepanelensysteem.

Over de CREATON TERREAL groep

In 2021 bundelden toonaangevend dakbedekkingsmerk Creaton en het Franse Terreal hun krachten voor de toekomst. De fusieovereenkomst zorgt ervoor dat de twee bedrijven samen een van de leiders zijn op de Europese markt van kleidakpannen. Zo biedt de groep Creaton Terreal een volledig assortiment producten voor hellende daken van kleidakpannen, betondakpannen, bijhorende systeemaccessoires evenals fotovoltaïsche systemen aan in heel Europa.

Meer weten over de Creaton en Terreal fusie? Lees er hier alles over.Ook interessant