Zoeken
Menu
Bereken de mogelijkheid van zonnepanelen met deze simulator Foto: Shutterstock

Zo veel mogelijk uit je zonnepanelen halen, dat wil elke installateur en huiseigenaar. Panasonic wil daar bij helpen. Het bedrijf activeert een online simulator voor Nederlandse huiseigenaren om de voordelen van zonne-installatie te visualiseren. Zij kunnen op die manier zien op welke manier de panelen het meest opleveren.

“De online zonnesimulatie-platform voor Nederlandse huiseigenaren om met de vrije en interactieve ‘Simuleer uw zonnestelsel’ platform  een gepersonaliseerde schatting van hun potentieel van zonne-energie voor hun huis aan te bieden.” Daarbij wil Panasonic huiseigenaren de mogelijkheid geven te zien hoe ze een 100% vermindering van hun huidige jaarlijkse kosten van elektriciteit kunnen krijgen.

Hoe werkt het

Het bedrijf wil helpen bij het maken van moeilijke beslissingen zoals het nemen van zonnepanelen. “De virtuele simulator van Panasonic maakt het voor Nederlandse huiseigenaren mogelijk om het potentieel van hun dak te begrijpen voordat ze offertes aanvragen, wat zorgt voor volledige controle over het nemen van de volgende stappen.” Huiseigenaren hoeven alleen hun adres, de kenmerken van hun dak en het jaarlijkse energieverbruik door te geven om gebruik te kunnen maken van de dienst. Zo wil de dienst weten waar je woont, wat voor dak je precies hebt en hoe groot het oppervlakte is. Vervolgens komt Panasonic met resultaten en, indien gewenst, een offerte.

Grote vraag naar panelen

In Nederland is het aantal zonnepanelen in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. In Groningen is zelfs sprake van een overschot aan zonnepanelen met als gevolg dat het net soms overbelast raakt. Gebruikers van de nieuwe dienst kunnen niet alleen zien wat hun energiekosten zullen zijn, laat de simulator ook zien hoe huiseigenaren kunnen profiteren van energie-onafhankelijkheid, prijsstabiliteit.

Eerder dit jaar verscheen het product ook al in Groot Brittannië. 

Ook interessant