Zoeken
Menu
App beloont gebruiker bij energiebesparing Foto: Shutterstock

​Is de energierekening elke keer weer een verrassing? Met een speciale app die door de Amerikaanse startup Chai Energy is ontwikkeld kunnen consumenten geld verdienen met energie besparen.

“Alles wat je moet doen is je energie besparen. Het is zo simpel", schrijft het bedrijf het proces zelf. Op speciale dagen, ‘the power down days’, krijgen gebruikers van de app een notificatie. Als zij vervolgens energie besparen, kunnen zijn tot 10 dollar verdienen. Als er geld is verdiend, krijgt de gebruiker dit betaald via een speciaal account die gekoppeld is aan de app. De app geeft ook tips over hoe energie kan worden bespaard.

Energieverbruik volgen

Een ander product van de Amerikaanse startup is de Chai Energy Pro. Door middel van een apparaat dat gekoppeld is aan het internet, kunnen gebruikers hun energieverbruik real time volgen. “Chai Energy Pro bespaart de gemiddelde huiseigenaar tot 300 Amerikaanse dollar op de jaarlijkse energierekening. Chai maakt het gemakkelijk om de energierekening met real time energie metingen en afgestemde tips te reduceren. Chai maakt inefficiënties in huis zichtbaar en komt met de beste oplossingen.”

Nederlandse markt

Momenteel is de app allen te krijgen in de Verenigde Staten, maar het bedrijf laat weten plannen te hebben om ook de Europese markt aan te doen. “Houd ons in de gaten, we werken aan een Europese app.”

Ook interessant