Zoeken
Menu
EVBox en The Mobility House maken samen Vehicle-to-Grid mogelijk

EVBox, leverancier van slimme en schaalbare laadoplossingen in de hele wereld, en The Mobility House, leider op het gebied van slim laden en Vehicle-to-Grid (V2G), hebben hun krachten gebundeld om de gedeelde visie van een emissievrije toekomst te realiseren.

EVBox en The Mobility House versnellen de overgang naar emissievrij vervoer met het toepassen van de nieuwe V2G-technologie. EVBox levert de hardware voor projecten met V2G, die uitgevoerd worden door The Mobility House. Beide bedrijven investeren veelvuldig in R&D (EVBox opende onlangs een nieuw onderzoekslab) om deze manier van slim laden op de markt te brengen. De expertise van beide partners leidt tot een win-winsituatie, waarbij EVBox de hardware en The Mobility House de software levert om de samenwerking in goede banen te leiden.

Hoe elektrische auto’s het elektriciteitsnet ontlasten

Vermindering van de CO2-uitstoot is niet het enige nut van elektrische auto's. Zoals men weet, is de opwekking van hernieuwbare energie afhankelijk van de weersomstandigheden. Om een mogelijk tekort op te vangen, kunnen elektrische auto's ingezet worden als tijdelijke energieopslag, aangezien ze voor het grootste deel van de dag en gedurende de nacht niet gebruikt worden. The Mobility House heeft een intelligent laad- en energiemanagementsysteem ontwikkeld, genaamd ChargePilot, dat de samenwerking tussen elektrische auto’s en (externe) accu’s optimaliseert. Innovaties zoals V2G veranderen hoe energie gegenereerd en gebruikt wordt. Hier hebben niet alleen wij, maar ook de planeet baat bij.

Een eiland zonder fossiele brandstoffen als schoolvoorbeeld

Een goed voorbeeld van de samenwerking is het project op het eiland Porto Santo in de archipel van Madeira, Portugal, ook wel bekend als "Smart Fossil Free Island". Het lopende project begon in 2018 met Groupe Renault, Empresa de Electricidade da Madeira (EEM) en The Mobility House. Het gemeenschappelijk doel is om het eiland te veranderen in een lichtend voorbeeld van duurzaamheid. Door de slimme integratie van elektrische auto’s en gebruikte accu’s wordt het aandeel van wind- en zonne-energie in de totale stroomvoorziening van het eiland vergroot. EVBox heeft bidirectionele laadstations voor dit project toegewezen, waarmee de elektrische auto's van Renault direct kunnen laden naar het elektriciteitsnet: het zogeheten V2G-principe. Het project toont aan dat elektrische auto’s een belangrijke rol kunnen spelen bij de totstandbrenging van een duurzame wereld.


Ook interessant