Zoeken
Menu

De komst van Lead Crystal Technologie (loodkristaltechnologie) heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van de accutoepassingen. In dit artikel meer over deze vernieuwende technologie: Wat is het precies en wat zijn de voordelen ervan ten opzichte van de traditionele accu?

De traditionele lood- en lood-gel-accu’s gaan al behoorlijk lang mee; zo werd de loodaccu al in 1859 uitgevonden. Lange tijd was er geen alternatief, ondanks het feit dat deze accu’s toch flink wat nadelen met zich meebrachten. Gelukkig staat de batterijtechniek niet stil! De uitvinding van de Lead Crystal Technologie betekende een ware revolutie in de toepassing van accu’s. Deze nieuwe technologie lost vrijwel alle problemen op die het gebruik van de traditionele accu’s met zich meebrengt. Denk hierbij aan milieuverontreiniging, de korte levensduur, de lange oplaadtijd, et cetera. De Lead Crystal Technologie combineert een groot aantal voordelen: de accu’s hebben een lange levensduur, zijn zeer efficiënt, zijn uitstekend bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen en zijn aanzienlijk veiliger voor het milieu dan de traditionele accu’s. Al met al lijkt de Lead Crystal Technologie onmiskenbaar hét groene alternatief!

Een veilige accu zonder vloeistoffen

Een accu die werkt op de loodkristaltechnologie wordt gevormd door loden platen van een kwalitatief hoogwaardige calcium-seleniumlegering en een gepatenteerde elektrolyt die ten hoogste 3 procent zuur bevat. Gedurende de eerste lading en ontlading stolt het elektrolyt en neemt de vorm aan van een non-toxische kristallijne stof. Dit leidt tot een accu zonder vloeistoffen die uitzonderlijk goed presteert en tegelijkertijd uitermate vriendelijk is voor de gebruiker, de installateur én het milieu. Accu’s die gebaseerd zijn op de Lead Crystal Technologie zijn veel duurzamer dan de traditionele accu’s, maar staan daarnaast ook garant voor een betere prestatie. Dit maakt ze tot een bijzonder aantrekkelijk product dat op de langere termijn hoe dan ook goedkoper is. In het volgende zetten we de voordelen van de technologie op een rijtje

Voordelen op vele fronten

De Lead Crystal Technologie biedt voordelen op vele fronten. Hierbij valt te denken aan voordelen op het vlak van performance, duurzaamheid en veiligheid. Als het gaat om de performance, is opvallend dat de Lead Crystal-accu maar liefst tot zo’n 5000 keer vaker kan worden opgeladen dan de traditionele accu’s! Ook neemt het opladen veel minder tijd in beslag; het gaat ongeveer twee tot drie keer zo snel als bij de ‘oude’ accu’s. Met betrekking tot veiligheid en milieuvriendelijkheid, valt op dat de Lead Crystal Technologie veel veiliger is omdat hij nauwelijks giftige stoffen bevat en bijna geen explosiegevaar oplevert. Een ander belangrijk pluspunt is dat deze accu voor maar liefst 99 procent recyclebaar is!

Beproefde technologie 

Hoewel de Lead Crystal Technologie de markt bepaald nog niet volledig heeft overgenomen, wordt hij inmiddels wel in de meest uiteenlopende toepassingen ingezet. De accu heeft zijn kracht in de praktijk inmiddels bewezen en is op dit moment hoe dan ook het beste groene alternatief. Goed om te weten; in een tijd waarin de milieu- en veiligheidseisen alleen maar strenger worden, zijn dit immers essentiële eigenschappen!

Ook interessant