Zoeken
Menu

Is de elektriciteit uitgevallen? Aan het kamperen in de bossen en is je telefoon leeg? De Candle Charger van het bedrijf Stower kan uitkomst bieden. Aan de hand van een kaars en wat water is dit apparaat in staat om je telefoon op te laden.

Op Kickstarter gaat het initiatief als een trein. Met nog 37 dagen te gaan is het nog maar 7,500 dollar verwijderd van het beoogde doel van 30.000 dollar.

Eerder bracht Stower de FlameStower op de markt, eveneens mogelijk gemaakt door Kickstarter. Met dit apparaat kan elektriciteit opgewekt worden doormiddel van vuur. De Flamestower kan om veiligheidsredenen echter niet binnenshuis gebruikt worden. Daarom komt het bedrijf nu met een veiliger alternatief: De Candle Charger. De draagbare 2.5W energiebron kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is in staat om met één kaars (die ongeveer zes uur brandt) twee telefoons op te laden. Elk apparaat met USB-aansluiting kan via de Candle Charger opgeladen worden.

Hoe werkt het? Aan de hand van een thermo-elektrische halfgeleider, ook wel de Peltier cooler genoemd, worden temperatuurgradiënten omgezet naar elektriciteit. Warmte van de kaars wordt getransporteerd naar de thermo-elektrische module en door naar het waterbakje.De Candle Charger maakt gebruik van een halfgeleider-module gebaseerd op bismut en telluride en is niet giftig. Het water dat in dit proces gekookt wordt, is overigens ook weer te gebruiken voor, bijvoorbeeld, een kopje thee.

Om efficientie te bevorderen is de Candle Charger in staat om elektrische apparaten direct op te laden, in plaats van gebruik te maken van een ‘tussenbatterij’.

Afbeelding: Stower

Ook interessant