Zoeken
Menu
Eaton lanceert nieuwe lithium-ion variant met langere levensduur

Powermanagementbedrijf Eaton lanceert de 9PX lithium-ion UPS. De nieuwe UPS van Eaton heeft een batterij met een langere levensduur en een kleinere footprint dan de UPS-technologie met VRLA-batterijen, waardoor deze ideaal is voor edge-omgevingen en licht industriële toepassingen, variërend van gezondheidszorg tot onderwijs.

"De digitale transformatie verandert onze manieren van werken in alle sectoren, en meer bedrijven vertrouwen nu op hun IT-infrastructuur om gegevens dichter bij de eindgebruikers te brengen", aldus Niek van Doorn, Salesmanager IT-Channel Benelux & Nordics bij Eaton. "De behoefte aan betrouwbare noodstroomvoorziening is nog nooit zo groot geweest. Met onze 9PX lithium-ion UPS blijven we ons inzetten voor het gebruik van lithium-ion mogelijkheden in UPS-oplossingen. Hiermee verbeteren we de bedrijfscontinuïteit en maken we always-on stroomvoorziening in omgevingen met beperkte on-site IT-ondersteuning mogelijk.”

Lithium-ion batterijtechnologie blijkt ideaal voor UPS-systemen in edge-omgevingen, omdat de langere levensduur van de batterij een "set it and forget it"-aanpak mogelijk maakt die weinig on-site ondersteuning vereist van IT-personeel, professionals in datacenters of onderhoudspersoneel.

Eatons 9PX lithium-ion UPS biedt naadloze integratie voor virtual machine-centric management en voorbereiding op rampen in het geval van uitval. De levensverwachting van de UPS is 8 tot 10 jaar en de UPS heeft een hogere betrouwbaarheid en kleinere footprint in vergelijking met VRLA-aangedreven UPS-systemen. Klanten kunnen de UPS aanschaffen met Eatons Gigabit Network Card (Network-M2), die veilige, verbonden mogelijkheden biedt en compatibel is met Eatons remote bewakingsdienst voor real-time bewaking en beheer van het stroomnet.

Ook interessant