Zoeken
Menu
​Deze laadpaal zie je niet! Foto: Shutterstock

Ze zijn bijna niet meer te missen uit het straatbeeld, de laadpalen voor elektrische auto’s. Ook zijn ze steeds vaker bij de consument thuis op de oprit te vinden. Een van de weinige nadelen van deze laadpalen is dat ze het straatbeeld zo ontsieren, en het worden er steeds meer. Daarnaast worden ze van tijd tot tijd ook aangereden, dat weer tot aanrijdschade lijdt. Met deze laadpaal behoud je de voordelen van de laadpaal, zonder de bovengenoemde nadelen.


E-laad

De contactdoos van PUTkast heeft er een nieuwe variant bij: de Elaad. Deze laadpaal is ontworpen voor laadpalen van elektrische auto’s. De kast is uitermate compact en doordat het gemaakt is van duurzaam roestvaststaal is het beschermd tegen invloeden van buitenaf. De keuze van roestvrijstraal draagt ook bij aan de lange levensduur en lage exploitatiekosten van de kast.  

Functionaliteit

De deksel van de kast opent zich in een verticale positie. Hierdoor is de kast eenvoudig te bedienen en kan de installatie gemakkelijk uitgevoerd worden. De kabel gaat de kast uit waardoor de kast bij zowel gebruik als ruststand niet in de weg staat. Doordat de paal zich onder het oppervlak bevindt kan de vrije loopruimte maximaal worden benut.

Voordelen

Een onzichtbare laadpaal brengt veel voordelen met zich mee. Zo draagt het bij aan een fraai straatbeeld, voorkomt het wildgroei van laadpalen, is het geen obstakel voor openbare reinigingsbeurten en is de kans op aanrijdschade vrijwel 0.

Introductie

De laadpaal is voor het allereerst te bewonderen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte die plaatsvindt op 28 en 29 november in de Jaarbeurs. 

Ook interessant