Zoeken
Menu
Bredenoord levert 100e Battery Box

Bredenoord heeft de vloot flink uitgebreid met batterijsystemen. Bredenoord heeft nu ruim 100 Battery Boxen in vermogens van 15 tot 600 kW en daarmee storageoplossingen geschikt voor iedere klus.

Klanten van Bredenoord ervaren een toenemende elektrificatie, soms netcongestie of stikstofproblemen. Met de Battery Box levert Bredenoord de oplossing. Welke Battery Box de juiste is, is afhankelijk van de situatie. De inzet van een batterijoplossing is vaak een combinatie van andere technieken, bijvoorbeeld met reeds aanwezige energiebronnen zoals een netaansluiting, gensets, of een zonnepark. Met de Battery Box kunnen wij een (lokale) smart grid creëren waardoor optimaal met de beschikbare energie wordt omgegaan, CO2, NOx en geluidsemissie dalen en brandstof wordt bespaard. 

Hybride oplossingen

Jaap Fluit, CEO van Bredenoord: “Om ons heen zien we dat er veel mooie nieuwe oplossingen ontwikkeld worden voor tijdelijke energiezekerheid, Bredenoord zelf pioniert volop mee. Vaak zien we nog een kloof tussen de nieuwe technologieën en de grootschalige toepasbaarheid in de praktijk. De kracht van Bredenoord is om die kloof te dichten met producten die in de praktijk goed schaalbaar zijn, bruikbaar en direct inzetbaar.’’

Bredenoord ziet de inzet van batterijsystemen als een zeer belangrijke stap in de mobiele energietransitie. We zijn daarom ook blij dat we de 100ste batterij in onze vloot hebben mogen verwelkomen. De komende tijd zal de vloot Battery Boxen nog verder worden uitgebreid. Daarnaast werken wij aan andere energieoplossingen van de toekomst, zoals waterstof.

Verdere elektrificatie bouw & infra

Batterijen zijn inmiddels niet meer van bouwplaatsen en langs de wegen weg te denken. Of het nou gaat om oplossingen voor situaties met een kleine stroomvraag, bijvoorbeeld voor tijdelijke verkeerslichten of cameratoezicht ’s nachts. Of grotere stroomvraag: bijvoorbeeld om een elektrische hijskraan op te laden. Tot aan hele grote stroomvragen wanneer netbeheerders moeite hebben met het tijdig opleveren van nieuwe of verzwaarde aansluitingen. Ook voor synchrone netovername tijdens onderhoud aan transformatoren of het opvangen van piekvraag (peakshaving) is een grotere Battery Box een prima oplossing.

En op festivals

De inzet van batterijen, stand alone of samen met andere opwekkers, maken evenementen en festivals op eenvoudige wijze duurzamer. Batterijen zorgen ervoor dat aggregaten minder vaak hoeven draaien, waardoor er ook minder geluidsoverlast en uitstoot is.

Ook interessant