Zoeken
Menu
Solatube brengt daglicht in huis zonder dat er warmte binnenkomt

De daglichtsystemen van Solatube brengen daglicht op elke denkbare plek onder het dak. De Solatube filtert door specifieke UV filters de zonnewarmte en schadelijke UV-straling uit het daglicht.

Tijdens koude dagen blijft de binnentemperatuur aangenaam en constant. Door de hoge isolatiewaarde van Solatube is er in de winter geen warmteverlies. Doordat de Solatube een kleine diameter heeft, zijn voor de installatie slechts kleine sparingen in het dak nodig. In combinatie met de goede U-waarde is het Solatube daglichtsysteem een duurzame keus.

Op ieder dak past een Solatube daglichtsysteem. Een rieten kap, een pannendak, een leiendak, een plat dak, sandwichpanelen van bijvoorbeeld Falk of Kingspan of een groen dak: Solatube heeft altijd een passende dakdoorvoer. De Solatube daglichtkoepels kunnen overal op het dak geplaatst worden. Door middel van daglichtbuizen wordt het licht naar de gewenste ruimte gebracht. 

Een vlakke koepel is ontworpen voor hellende daken. De vlakke koepel vangt het daglicht op en transporteert het licht door een buizensysteem naar de gewenste ruimte. Het verschil met een ronde koepel is dat de vlakke koepel zorgt voor minder onderbreking van het dakvlak. Dat is ideaal voor monumentale panden omdat het esthetisch nauwelijks zichtbaar is. Met een vlakke koepel blijft het historisch gevelbeeld behouden.

De daglichtkoepels die het daglicht opvangen zijn overal op een dak te plaatsen. Door de kleine diameter nemen de koepels bijna geen ruimte in. 

Ook interessant