Zoeken
Menu
Beursnieuws Wordt waterstof the next big thing? Tekst: Marion de Graaff; Tekstbureau ’t Kofschip

De VSK beurs editie 2020 zit er alweer op. Er was heel veel te zien en de beurs werd uitstekend bezocht. Veel bedrijven hadden flink uitgepakt. Met gadgets en cadeautjes, met activiteiten waar al of geen prijs voor te winnen was, maar ook met in het oog springende stands.

Niet te missen was de stand van BWT, oftewel Best Water Technology. De roze raceauto op de stand trok enorm veel bekijks, en staat ongetwijfeld op menige foto danwel selfie. Op het eerste oog leek die auto een vreemd element op de stand van een bedrijf dat zich bezighoudt met watertechnologie. Maar al snel bleek dat een van de takken van sport binnen de BWT-groep de membraantechnologie is. 

Brandstofcel 

Membranen zijn een key onderdeel in waterbehandeling en vandaar dat BWT ze produceert. Maar een membraan is ook een cruciaal element in een brandstofcel. Naar verwachting zullen brandstofcellen in de toekomstige generatie auto’s voor de aandrijving zorgen. De auto-industrie is volop bezig met de ontwikkeling van auto’s met brandstofcellen. Bijna alle merken werken aan het nieuwe aandrijfconcept en presenteren regelmatig prototypen. En vandaar dus die roze raceauto in de stand van BWT. 

Warmte en stroom 

Het aantal waterstoftankstations in Nederland is nu nog niet zo groot, maar er zit wel een duidelijke groei in. Waterstoftechnologie is interessant omdat het klimaatvriendelijk en ook omdat een waterstof auto aanzienlijk veel sneller op te laden is dan een elektrische stekkerauto. En waterstof gaat verder natuurlijk, het is ook mogelijk om met behulp van brandstofcellen draagbare elektronische toestellen van elektriciteit te voorzien. Last but nog least zijn er op het gebied van het verwarmen van huizen en het opwekken van stroom met waterstof ook ontwikkelingen gaande. Als dat in de komende twee jaar tot een grote doorbraak leidt, dan is dat vast hét grote thema voor de volgende editie van de VSK. 

VSK 2020

VSK 2020

Van 4 t/m 7 februari 2020 in Jaarbeurs in Utrecht. Nu aanmelden via VSK.nl

Bezoek website

Ook interessant