Zoeken
Menu
Wasco breidt opleidingsaanbod van eigen 'WasCollege' uit

Wasco is de eerste groothandel in Nederland die een opleiding biedt aan de installateur om CO-gecertificeerd te worden. WasCollege, het opleidingsinstituut van Wasco, biedt een praktijkopleiding Vakmanschap CO en een opleiding Vakmanschap CO waarbij theorie en praktijk behandeld worden. Daarnaast zijn er nog twee opleidingen toegevoegd aan het opleidingsaanbod van WasCollege.

In het Wasco Energie Centrum kunnen installateurs kunnen een drietal nieuwe opleidingen volgen, te weten 'Vakmanschap CO-certificering', 'Gestructureerd Storing Zoeken in Ketels' en 'Airco-installatie in de Praktijk'. Wasco is de eerste en, tot nu toe, enige groothandel die officieel geaccrediteerd is voor de opleiding een het examen 'Vakmanschap CO-certificering'.

Kennisniveau vergroten met WasCollege

Installateurs kunnen bovendien via het WasCollege het F-gassen categorie 2/Warmtepompen certificaat halen. Deze opleiding is een groot succes en ruim 500 deelnemers hebben die opleiding al met succes afgerond en hun diploma gehaald. Wasco is daarnaast erkend opleider voor ISSO 72 en ISSO 98. Installateurs kunnen via Wasco het landelijk erkende ISSO-certificaat halen. Cijfers wijzen volgens Wasco uit dat het slagingspercentage voor de deelnemers aan WasCollege 35 tot 40 procent hoger ligt dan landelijk.

Duurzame energiesystemen werkend opgesteld

Het Wasco Energie Centrum in Twello is daarmee een belangrijke plek waar installateurs op de hoogte kunnen blijven van de modernste duurzame energiesystemen en technologieën. Er worden themadagen, workshops en opleidingen georganiseerd en installateurs kunnen er met al hun vragen terecht. 

Ook interessant