Zoeken
Menu
Vooruitblik VSK Awards: Design

​Nu de VSK beurs 2016 voor de deur staat, stijgt de spanning bij de genomineerden voor de VSK awards. Tijdens elke editie van de beurs wordt de prijs uitgereikt in verschillende categorieën. In aanloop naar de beurs, kijken wij samen met de genomineerden vooruit.

Brandmanager Cas Wegman is in ieder geval trots op de genomineerden: “Genomineerd worden is al een eer, de winnaars kunnen in ieder geval rekenen op veel publiciteit.”

In de categorie Design nomineerde de jury Brink Climate Systems met hun product Air 70, de AquaClean Mera Comfort van Geberit en Ambrava BV met de Samsung 360.

Brink Climate Systems

De jury was lovend over de Air 70. In het juryrapport schreef de jury: “De Air 70 van Brink Climate Systems is een toestel voor decentrale ventilatie met warmteterugwinning. Het systeem is zeer energiezuinig dankzij een gepatenteerde technologie. Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt de verse lucht die naar binnen wordt geblazen, opgewarmd door de gebruikte warme lucht die uit de ruimte wordt afgevoerd. Zo is er nauwelijks warmteverlies bij voldoende ventilatie. Voor het toepassen van de Air 70 is geen kanalensysteem nodig; dat maakt het goed toepasbaar voor renovatie-oplossingen, waar het meerwaarde biedt ten opzichte van conventionele ventilatiesystemen.”

Uiteraard is Brink Climate Systems blij met de nominatie. “Wij zijn zeer trots dat wij genomineerd zijn. De nominatie van de Air 70 is voor ons een erkenning in twee opzichten. Ter eerste dat we met de keuze voor de ontwikkeling van de Air 70 goed naar de markt hebben gekeken. Het sluit goed aan bij de huidige ontwikkelingen in de markt, waar decentrale ventilatie-oplossingen in opkomst zijn. Ten tweede, dat wij in staat zijn een ontwerp te maken dat slim in elkaar steekt en de aansprekende uitstaling heeft.“

Geberit

De Geberit AquaClean Mera Comfort randloze wc met geïntegreerde onderdouche beschikt over een WhirlSpray douchetechnologie die zorgt voor een grondige en aangename reiniging met een snelle en continue toevoer van warm water,” laat de jury weten. “De Geberit AquaClean Mera Comfort combineert een mooi design met daarin geïntegreerd veel verschillende technieken. Daarnaast is de wc goed te installeren, monteren en onderhouden.”

“Enorm eervol,” noemt Geberit de nominatie, “wij zijn er heel blij mee. Het bewijst dat een product waar we zelf al heel trots op waren ook door experts buiten je eigen bedrijf als bijzonder wordt ervaren. Het is zo’n beetje de enige prijs in de markt en die wordt ook nog eens maar 1 x per 2 jaar uitgegeven. Dat maakt het uniek, die wil je winnen!”

Ambrava

Een totaal ander product is de Samsung 360 van Ambrava. Zij hechten veel waarde aan de duurzaamheid van het producent. “De 360 cassette is een innovatie die een bijdrage kan leveren om de afspraken uit het Lenteakkoord te behalen. Het biedt een toegevoegde waarde om gebouwen energiezuinig te maken. Voor alle nieuwbouw geldt 0 op de meter in 2020 en alle bestaande gebouwen worden energieneutraal vanaf 2050. De unit kan zowel in nieuwbouw als bestaande bouw hiervoor toegepast worden. Voor Ambrava / Samsung is dit zeer belangrijk.” De nominatie is daardoor een kroon op het werk. “Ambrava is blij met het feit dat de 360 cassette is genomineerd in de categorie design omdat dit daadwerkelijk een uniek design betreft en nog nergens in de wereld een vergelijkbaar product op de markt is. Het ronde design is niet alleen stijlvol maar heeft ook een functie. De volledig 360° ronde vorm voorkomt koudeval en biedt het hoogst bereikbare comfortniveau. Comfortniveau ASHRAE; snelheid van de luchtstroom is minder dan 0,15 m/s. En zónder uitblaasliniaal: de luchtrichting wordt zonder linialen gestuurd. Een aanjaagventilator in de unit zorgt voor een lage druk gebied in de buurt van de uitlaat. De koude luchtstromen worden daardoor in de richting van dit lage druk gebied aangezogen.”

Concurrentie

Stiekem kijken de genomineerden ook naar de concurrentie. Geberit: “Het zijn allemaal mooie producten, anders had de jury ze niet genomineerd, maar eerlijk gezegd kijken we er zelf niet heel uitgebreid naar onze ‘concurrenten’ voor de prijs: we gaan uit van onze eigen kracht.”

Brink Climate Systems vult hen daarbij aan: “Iedere genomineerde is in staat geweest binnen zijn eigen vakgebied een mooie innovatie door te voeren. Wij gunnen allen de erkenning die deze nominatie oplevert en wensen ze veel succes.”

Ambrava bekijkt de andere genomineerden in perspectief van het van beurs ‘Kennis omhoog, verbruik omlaag’. “De andere genomineerden hebben natuurlijk ook prachtige producten, maar een vergelijking is niet echt mogelijk tussen een toilet en een warmtepomp. Onze focus ligt bij duurzaamheid en  het verlagen van het energieverbruik.” 

Design Air70.jpg

Design Air70.jpg

Samsung 360.jpg

Samsung 360.jpg

Geberit Aquaclean Mera Comfort.jpg

Geberit Aquaclean Mera Comfort.jpg

Ook interessant