Zoeken
Menu

Dat Nederland steeds meer ouderen telt biedt de installatiebranche een mooi perspectief. Het aantal technische oplossingen om zelfstandig wonende ouderen een groter gevoel van veiligheid te geven groeit hard. Denk aan persoonsalarmering, videocommunicatie of inbraak- en brandalarm.

Daarnaast biedt domotica ook tal van mogelijkheden om de gezondheid van ouderen op afstand goed in de gaten te houden. “Het intelligenter maken van de woonomgeving staat pas aan het begin. Met een iPad kun je veel meer doen dan alleen de thermostaat regelen. Dit wordt een complete revolutie”, aldus Fedet-voorzitter René Wortelboer.

Mensen zullen steeds langer thuis blijven wonen, ook als ze meer zorg nodig hebben. Nieuwe technologie, zoals het op afstand monitoren van bijvoorbeeld hartpatiënten, gaat doorbreken. Ook UNETO-VNI ziet dit als een kans. Met domotica en beveiliging kunnen de zorgkosten worden teruggedrongen, omdat ouderen met een beperking langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Tevens zorgt domotica voor meer wooncomfort en een makkelijkere communicatie met de zorgverlener.

Blijf als installateur goed op de hoogte van alle mogelijkheden op het gebied van domotica, de technologische ontwikkelingen gaan hard.

Bezoek op Elektrotechniek 2013 in Hal 10 het Domotica paviljoen met theater, waar gedurende de hele beurs interessante lezingen worden gehouden.

Ook interessant