Zoeken
Menu
Stap in de toekomst van installatietechniek Foto: Shutterstock

Het beursthema van VSK 2014 is “Slimmer Samen Werken”. Op VSK 2014 kunt u bij uitstek uw blikveld verbreden. Van 3 tot en met 7 februari 2014 vullen exposanten op het vlak van verwarming, sanitair en klimaat- en koudetechnologie de Jaarbeurshallen 7 tot en met 11 in Utrecht.

"Samenwerking is een thema dat in de totale installatiesector speelt, in alle vormen die je kunt bedenken", zegt Michiel Nijhuis, marktmanager VSK 2014. Wie over de grenzen van zijn eigen vakgebied heen stapt, ziet immers nieuwe kansen ontstaan.

Exposanten tonen hoe maatschappelijke uitdagingen, zoals meer hernieuwbare energie, energiebesparing in de gebouwde omgeving en langer thuis blijven wonen ook als je meer zorg nodig hebt, kunnen worden opgelost dankzij installatietechniek. Ze laten designtrends zien, nieuwe technieken die het uitvoerend werk vergemakkelijken en vooral veel technische innovaties. Deze komen onder andere tot uitdrukking in de nominaties voor de VSK Awards, die dit keer in de categorieën design, energiebesparing, systeemoplossingen en installateurszaken worden uitgereikt. De Awards worden aan het eind van de eerste beursdag uitgereikt tijdens het VSK Diner.

Samenwerken

"Wat opvalt, is dat samenwerken in alle vormen zichtbaar wordt in de keten", zo legt Michiel Nijhuis het beursthema uit. Bijvoorbeeld tussen de E- en W-installatietechniek: design sanitair met ingebouwde LED-verlichting; CV-ketels die gekoppeld worden aan energieopslagsystemen waarin ook energie van zonlicht opgeslagen wordt. Of wat te denken van gebouwautomatiseringsystemen die verbonden worden met klimaatinstallaties om het energieverbruik beter te monitoren en daardoor te optimaliseren.

Overzicht van activiteiten

De vakbeurs voor verwarming, sanitair en klimaat- en koudetechnologie staat bol van activiteiten waarin kennis delen centraal staat. Zo is er in hal 7 een nieuw VFK-plein. Hier organiseert de vereniging voor fabrikanten van verwarmingsketels lezingen, workshops en demo's.

In hal 9 vinden bezoekers de nieuwste trends op het gebied van PV-technologie in het Solar-paviljoen. In hal 10 delen partijen op het gebied van gebouwbeheersystemen en domotica hun kennis en de nieuwste inzichten. In hal 11 staat de grote VSK-arena. Deze zal gedurende de hele beurs gebruikt worden voor interactieve lezingen.

Maandag 3 februari staat het thema sanitair centraal. De andere dagen verzorgen brancheverenigingen zoals de NVKL, VFK, Verac en UNETO-VNI hier lezingen. In deze hal is eveneens de jonge generatie installateurs bezig met de voorronden voor EuroSkills op het vlak van koudetechniek.

Tot slot wordt op de VSK 2014 het Werkspot ZZP Plein ingericht. Dit bestaat uit drie kluspleinen waar de nieuwste materialen, gereedschappen en verwerkingstechnieken worden gedemonstreerd. Thema's van de kluspleinen zijn badkamers, keukens en duurzaamheid. Ook wordt tijdens de beurs de Vakman van het Jaar gekozen.

Ook interessant