Zoeken
Menu
Samenwerken voor meer jongeren in de installatiebranche Foto: Shutterstock

Installatietechniek Haaglanden en zusterbedrijf Leune hebben het initiatief genomen om jongeren in de bijstand weer aan het werk te krijgen. Zij hebben de gemeente Den Haag, het ROC Mondriaan en coaching bedrijf PitFit samengevoegd in het project ‘springplank naar een kansrijke toekomst’.

Hierin werken deze partijen samen met Installatietechniek Haaglanden/Leune om jongeren in de installatiebranche op te leiden en hen zo zicht op een goede toekomst te geven.

Lokaal maatschappelijk betrokken

Eigenaar Azdin Ben Dahman en projectmanager Sahil Achahboun van Installatietechniek Haaglanden/Leune leggen uit wat het project precies inhoudt: "Het idee is ontstaan vanuit de visie dat wij als bedrijf ook een maatschappelijke functie hebben. Er liep al een samenwerking met de gemeente en samen met het Mondriaan college en coaching bureau PitFit hebben wij dit project verder ontwikkeld."

Motivatie om te werken 

Er starten de komende weken 10 jongeren die ervaring hebben in de branche, hun opleiding zijn gestart, maar niet hebben afgemaakt of zeer gemotiveerd zijn. Het project loopt een jaar, waarbij ze eerste een proefperiode doorlopen. PitFit ondersteunt de jongeren met coaching, weerbaarheidstrainingen en directe begeleiding. Om ook het theoretische kader meer invulling te geven, brengen de jongeren een dagdeel per week in de schoolbanken van het Mondriaan College door.

Monteur wordt coach

Voor de collega’s van Sahil Achahboun is er naast de dagelijkse werkzaamheden een belangrijke taak bijgekomen: die van coach. Zij begeleiden de jongeren elke dag en leren hen de fijne kneepjes van het vak. Dit is gelukkig voor de meeste medewerkers niet nieuw, want Installatietechniek Haaglanden werkt al langer met stagiairs. Dit tot volle tevredenheid van de collega’s, want volgens hen is het altijd mooi om kennis door te kunnen geven. En met de volle werkagenda zijn de nieuwelingen dan ook hard nodig. Zij krijgen dit jaar de kans om zich te bewijzen. “Bij een succesvol jaar proberen we zoveel mogelijk jongeren een vaste aanstelling te verzorgen bij ons of bij één van onze werk-partners.”


Ook interessant