Zoeken
Menu

Honderd bedrijven hebben zich met hun innovaties ingeschreven voor de VSK Awards 2016. De inschrijvingen voor de installatieprijzen zijn inmiddels gesloten. De inzenders kijken alvast vol spanning uit naar 15 december, want dan maakt de jury de nominaties bekend en is duidelijk welke bedrijven nog kans maken op het winnen van een award tijdens de VSK 2016.

Nog niet eerder ontving de organisatie van de VSK zoveel inschrijvingen voor de VSK Awards. Brandmanager Cas Wegman is dan ook opgetogen over het hoge aantal. “De installatiemarkt laat zich van zijn beste kant zien. De markt barst uit zijn voegen van innovaties.” Wegman heeft het grootste deel van de inzendingen bekeken, maar laat zich niet uit over een eventuele favoriet. “Wie er uiteindelijk genomineerd wordt en gaat winnen is aan de jury, daar zitten de deskundigen.”

Innovaties

Op het gebied van innoveren heeft Nederland de weg naar boven weer te pakken. Vorig jaar was de helft van de bedrijven bezig met innovaties. Tussen 2010 en 2012 bleef dit steken op 38 procent. Ook de Erasmus Concurrentie en Innovatiemeter laten stijgingen zien.  Daalde in 2014 het bedrag dat aan innovatie werd uitgegeven, in 2015 stijgt dat aantal met 5,2 procent. “Alle innovaties komen samen tijdens de VSK”, aldus Wegman. “VSK 2016 wordt de VSK-van-de-innovaties.”

Vier onderdelen

Bedrijven konden zich met hun innovaties in vier verschillende categorieën inschrijven. Er zijn awards te winnen in de onderdelen: Energiebesparing, Design, Systeemoplossingen en Installateurzaken. Per categorie nomineert de jury maximaal vier inzendingen. Alle inzendingen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld op innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en prijs/kwaliteitsverhouding. De uiteindelijke genomineerden spelen een hoofdrol tijdens de VSK. Zij worden gepresenteerd in de VSK Awards Arena in hal 9.  Alle inzendingen die aan de minimale voorwaarden voldoen, maar niet zijn genomineerd worden bijeengebracht in de Innovatie Boulevard.

Niet alleen een vakjury heeft het voor het zeggen. Bezoekers van de eerste beursdagen bepalen mede wie er met de awards vandoor gaan. De stem van de jury en die van het publiek wegen even zwaar. Op woensdag 3 februari aan het eind van de middag maakt de jury de uiteindelijke winnaars bekend.

Vakbeurs VSK is van 2 tot en met 5 februari 2016 in Jaarbeurs Utrecht

Ook interessant