Zoeken
Menu
Beursnieuws Nieuwkomers op VSK: noviteiten laten zien, naamsbekendheid vergroten, netwerken of op zoek naar personeel Tekst: Armand Landman

De redenen die exposanten noemen om deel te nemen aan de installatievakbeurs VSK zijn net zo verschillend als de deelnemende bedrijven zelf. Een nieuwkomer en een oude bekende leggen uit waarom ze van 4 tot en met 7 februari in de Utrechtse Jaarbeurs aanwezig zijn en wat ze bezoekers willen laten zien.

Technische groothandel Probin is voor het eerst aanwezig op VSK. “Zeer goede recensies uit de markt en van collega’s hebben ons doen besluiten om onze expertise die we al op de BouwBeurs hadden opgedaan nu mee te nemen naar VSK”, vertelt formulemanager Reyer Wassink. “We verwachten er bestaande, maar ook nieuwe relaties te ontmoeten. De beurs is een prachtige locatie om te midden van al die noviteiten en ontwikkelingen in de wereld van installatie elkaar te ontmoeten. Ook verwachten we een hoog niveau bezoekers met de absolute drive om mee te groeien met de nieuwe generatie installateurs.” 

Gebruikersfunctionaliteit

Een andere, oude bekende op VSK is Sauter. De van oorsprong Zwitserse producent van gebouwbeheer- en ruimteautomatiseringsystemen is na enkele jaren van afwezigheid terug van weggeweest. “Deels ook omdat onze producten in generaties worden ontwikkeld”, legt Ronald Bijl van Sauter Nederland uit. “Deze editie van VSK valt net samen met de presentatie van de nieuwste generatie producten, dus biedt het een uitgelezen kans die op VSK aan het publiek te tonen. Bovendien zagen we in de afgelopen jaren als bezoeker van VSK een positieve trend. En dus wilden we er bij zijn.” 

De nieuwe generatie Sauter-producten richt zich op primaire automatisering, IoT en cybersecurity en kenmerkt zich door de “praktische gebruikersfunctionaliteit”, vertelt Bijl. “Ze zijn makkelijk om mee te werken via laptop, maar natuurlijk ook via mobile devices.” 

Tijdens VSK zal Sauter nieuwe en bestaande relaties middels live sessies en demonstraties laten zien wat de producent in huis heeft. “Op mobiele devices werken we bijvoorbeeld met augmented reality. Via de camera van en smartphone scan je de ruimte en je krijgt dan direct de status van onze systemen te zien. Maar het werkt ook gewoon via bluetooth”, aldus Bijl. Verder toont Sauter op de beursvloer een werkend gebouwbeheersysteem. ‘Maar ik wil nog niet teveel verklappen”, zegt Bijl. “Kom vooral kijken.” 

Demonstratieruimte

Fabrikant en ontwikkelaar van webgebaseerde gebouwbeheersystemen, BR Controls, is na afwezigheid van twee edities weer terug op VSK. “Niet dat we de afgelopen jaren hebben stilgezeten, maar toevallig viel deze editie samen met het uitkomen van een aantal noviteiten die we tijdens VSK graag wereldkundig maken”, legt marketing manager Ivo Verbucheln uit. “Daarvoor hebben we een live demonstratieruimte op de beursvloer waar bezoekers onze producten aan den lijve kunnen ondervinden. We willen de installatiewereld laten zien dat we in de afgelopen jaren heel veel nieuwe dingen hebben ontwikkeld en dat we nog steeds voorop lopen in gebouwbeheer. VSK is daar de meest geschikte plek voor.”

A-merken

Ook Probin neemt enkele primeurs mee naar de Jaarbeurs. “We laten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van (rotatie)lasers, stofvrij werken en accugereedschappen zien”, verklapt Wassink. “Daarnaast is er bijvoorbeeld de in januari 2020 geïntroduceerde Installatie-waterpas van Sola. Voorzien van opgedrukte schaalverdeling met gangbare installatie maten en VDE momentsleutels met een draaimoment van 2,5 – 25NM.  Probin laat producten van maar liefst 9 A-merken zien op haar stand. “Dagelijks zijn er demonstraties van de nieuwste hand-, elektrische- en meetgereedschappen. Bezoekers kunnen bovendien producten van Altrex, Wera, Rotec, Metabo, Starmix, Klop, Gadella, Perfect Pro, Makita en Festool winnen.” 

Multisensor

BR Controls laat op VSK voor het eerst de BRT-35 Multisensor zien. Dat is een sensor waarmee zowel ruimtetemperatuur, plafondtemperatuur, gevoelstemperatuur, luchtkwaliteit als CO2, luchtkwaliteit als TVOC, als de relatieve luchtvochtigheid (RV) gemeten kunnen worden. Daarnaast kan de BTR-35 lichtintensiteit en geluidsdruk meten. “Stuk voor stuk zaken die van belang zijn voor het verkrijgen van bijvoorbeeld een BREAAM-certificaat”, zegt Verbucheln. “Het is dus echt een smart building sensor. 

Ook interessant