Zoeken
Menu
Nieuwe Belgische vakbeurs voor elektrotechnische i Foto: Stutterstock

VNU Exhibitions Europe lanceert het nieuwe project Elektrotechniek België. Elektrotechniek België vindt plaats van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 april 2010 in Tour&Taxis Brussel. De eerste editie van deze Belgische vakbeurs richt zich op de industrie en installatiebranche. “Begin vorig jaar lanceerde VNU Exhibitions Europe al VSK België. Deze nieuwe beurs is nu al uitverkocht”, zegt Project Manager Irene Moon.

“Tijdens Elektrotechniek 2007 in Jaarbeurs Utrecht bleek dat er veel interesse is vanuit de markt voor de Belgische bezoeker,” zegt Moon. “Om de behoefte te toetsen is op basis hiervan onderzoek gedaan onder potentiële bezoekers, de industrie en de installateur.” 

Uit beide onderzoeken blijkt dat de een ruime meerderheid (70 %) zich oriënteert via beurzen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. De helft van de potentiële bezoekers werkzaam binnen de industrie (53%) geeft aan dat zij zeker de beurs zullen bezoeken indien Elektrotechniek in Brussel georganiseerd wordt. Bijna 60 procent van de installateurs staat positief tegenover een dergelijke vakbeurs. “Voor ons een duidelijk signaal om Elektrotechniek ook in België te organiseren”, zegt Moon. 
 
Critici vragen zich wellicht af of dit het juiste moment is voor nieuwe initiatieven. Directeur Beurzen & Cross Media John van der Valk zegt: “We verwachten dat exposanten de beurs steeds vaker als instrument gaan inzetten om juist in tijden van crisis nieuwe klanten te trekken. Ook kijken ze óver de crisis heen. Nu zaaien om op het moment dat de economie aantrekt direct te oogsten.” 
 
De eerste reacties van potentiële bezoekers zijn positief. Department Manager van Fabricom-GTI Van den Eynden zegt: “Een beurs zoals Elektrotechniek bestaat voor onze sector panelenbouw nog niet in België. Wij zullen de beurs absoluut bezoeken.” Ook Hoogspanningsverantwoordelijke van Dupont de Nemours Mechelen, Van der Roost constateert: ”De beurs Elektrotechniek in Nederland is een zeer complete en geslaagde beurs waar veel nieuwe ontwikkelingen worden getoond. In België is hier zeker vraag naar, omdat wij momenteel geen branchebrede beurzen hebben.” 
 
Op Elektrotechniek België worden alle noviteiten op het gebied van elektrotechnische aandrijvingen en apparatuur tentoongesteld. Ook zullen er bedrijven zijn die zich richten op industriële elektronica, meet-, regel- en bedieningsapparatuur, elektronische beveiligingssystemen, opwekking, transport, opslag en distributie van elektrische energie, gebouwbeheerssystemen en domotica, installatiemateriaal, verlichting en componenten voor antenne-inrichtingen, telematica en netwerkinstallatie. “Naast een representatief aanbod van de branche, wordt er een inhoudelijk seminarprogramma voor de bezoekers samengesteld. Op die manier informeren we de bezoeker optimaal”, aldus Moon. 
 
Hoewel de bouw en installatiebranche wordt genoemd als één van de sectoren die het de komende maanden moeilijk gaat krijgen, was daarvan op de Internationale BouwBeurs, één van de beurzen van VNU Exhibitions Europe, niets te merken. Exposanten hebben uitstekend zaken gedaan. De Internationale BouwBeurs groeide in aantal bezoekers met 15 procent naar ruim 117 duizend. De exposantenwaardering was eveneens ongekend hoog met een 7,5. 
 
Elektrotechniek België is een initiatief van VNU Exhibitions Europe. Deze beursorganisatie is in Nederland marktleider op het gebied van vakbeurzen. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste beursorganisator van bouwgerelateerde vakbeurzen. Tot de toonaangevende titels behoren Elektrotechniek, de Internationale BouwBeurs, VSK, VSK België, Hout, Greenbuild, GEVEL en Licht & Architectuur. 
 
Openingstijden Elektrotechniek België 
Dinsdag 27 tot en met donderdag 29 april 2010 
 
Dinsdag en woensdag van 10.00 tot 20.00 uur 
Donderdag van 10.00 tot 17.00 uur 
 
Locatie: 
Tour & Taxis in Brussel 
Interesse in deelname? Surf naar www.elektrotechniekbelgie.be. 

Ook interessant